Renovarea locuintei este esentiala pentru a imbunatati calitatea proprietatii, a include elemente la moda si pentru a creste valoarea proprietatii. Cu toate acestea exista cateva greseli ce trebuie evitate.
Neintocmirea unui plan bine stabilit
Planificarea este necesara pentru a recunoaste aspectele care trebuie schimbate, pentru a sti tot ce trebuie incorporat si pentru a stabili o distributie corecta a spatiului. Este esential sa se clarifice ideile, sa se intocmeasca o schita a ceea ce se doreste realiza si sa se comunice conceptele profesionistului pentru a evita neintelegerile.
Improvizatia poate duce la achizitionarea de articole inutile, nu se remediaza daunele primare sau se efectueaza demolari incorecte, rezultand mai multe probleme decat solutii.
Nedefinirea unui buget
In momentul renovarilor, oamenii ar putea dori sa cumpere mai multe produse la moda si inovatoare. Cu toate acestea, este esential sa se evalueze care este suma disponibila, pentru a defini prioritatile si materialele de cumparat.
Nedefinirea unui buget poate implica depasirea soldului sau existenta iluziilor cu produse care, in cele din urma, nu pot fi achizitionate. Prin urmare, este esential sa se faca o lista a cheltuielilor totale, sa se tina o evidenta a investitiei si sa se faca cotatii cu cifre exacte.
Nealocarea unei sume de bani pentru situatii neprevazute
Evenimente neprevazute pot aparea in toate procesele de constructie. Acest lucru se datoreaza faptului ca atunci cand se slefuiesc sau se sparg peretii, pot fi detectate noi probleme care implica materiale suplimentare pentru a obtine o solutie.
De asemenea, trebuie avut in vedere faptul ca, poate aparea deteriorarea unui instrument sau material. Astfel, trebuie lasata o marja pentru situatiile neprevazute. Exista o concentrare mai mare pe estetica si se uita de functionalitate
Renovarea unei case se face pentru a avea un decor excelent, cu stiluri inedite, elegante si confortabile. Cu toate acestea, instalarea functionalitatilor esentiale, precum iluminatul si prizele electrice, nu poate fi lasata la voia intamplarii. Robinetele, de exemplu, trebuie sa fie mai bine functionale decat estetice. Daca ambele aspecte pot fi combinate, cu atat mai bine.
De asemenea, locurile destinate luminii, curentului si canalelor de scurgere ar trebui sa fie planificate inainte de orice decor. Acest lucru impiedica unele ornamente sa intrerupa punctele strategice sau instalatiile sa afecteze estetica, care fusese deja finalizata.