Beneficiile uleiului de cocos pentru vindecarea tatuajelor

cocos

Uleiul de cocos este un produs natural multifunctional care a fost folosit de milenii in diferite scopuri – cu toate acestea, prea putin se stie despre beneficiile sale pentru tatuaje.

Folosit fie in industria culinara, pentru acea aroma dulce speciala, fie in industria cosmetica pentru proprietatile sale hidratante si protectoare, s-au spus multe despre uleiul de cocos. Si nu este de mirare ca acest ulei face parte din compozitia a numeroase produse dermatologice.

De ce este folosit uleiul de cocos pentru tatuaje?

Tatuajele sunt o modalitate a oamenilor de a-si exprima experientele si individualitatea. Totusi, realitatea este ca sunt o rana a pielii care necesita ingrijire speciala pentru ca vindecarea sa aiba succes si designul sa nu fie alterat.

Multi oameni si profesionisti recomanda folosirea uleiului de cocos dupa o saptamana de la tatuaj. Studiile asupra compozitiei uleiului de cocos au aratat ca acesta ajuta la mentinerea hidratarii pielii si promoveaza vindecarea ranilor.

In plus, acizii grasi care alcatuiesc uleiul de cocos promoveaza productia de colagen. Aceasta proteina este foarte importanta in dermatologie si cosmetica, deoarece ajuta la mentinerea rezistentei si elasticitatii pielii.

Beneficiile uleiului de cocos pentru tatuaje

  • Promoveaza vindecarea pielii

Fara indoiala, acesta este unul dintre principalele beneficii pentru care este cunoscut uleiul de cocos pentru tatuaje. Datorita proteinelor gasite in fructe, ajuta la repararea rapida a pielii deteriorate. Acest lucru este ideal atunci cand vine vorba de vindecarea pielii dupa tatuaje.

  • Protejeaza si dezinfecteaza tatuajele

Acest tip de ulei este ideal pentru repararea barierei pielii. Dupa cum s-a mentionat anterior, un tatuaj este o rana expusa unor factori externi, cum ar fi bacteriile.

  • Hidratant si antiinflamator

Un studiu de specialitate asupra proprietatilor antiinflamatorii ale uleiului de cocos a concluzionat ca proteinele si acizii grasi care il compun il fac un aliat perfect pentru persoanele care sufera de piele uscata. Hidrateaza si previne pierderea umiditatii.

Cum se foloseste uleiul de cocos pentru tatuaje?

Atunci cand se foloseste pentru a vindeca zona tatuata, este necesar sa se astepte o saptamana. In aceasta perioada, designul este cel mai sensibil si mai susceptibil la factorii externi.

Vindecarea dupa un tatuaj poate dura pana la o luna sau mai mult, in functie de dimensiunea si zona corpului. Deci, se poate folosi ulei de cocos pe tot parcursul procesului. Acesta se aplica in straturi subtiri pentru a favoriza absorbtia si de mai multe ori pe zi.