Achizitionarea apartamentelor de pe piata primara – avantaje si dezavantaje

piața primara

Decizia oamenilor de a-si cumpara propriul apartament ar trebui sa fie bine gandita. Exista o optiune de cumparare a unor astfel de spatii atat de pe piata primara, cat si de pe cea secundara. Alegerea unui anumit tip de proprietate depinde in totalitate de asteptarile clientilor.

Care sunt avantajele si dezavantajele apartamentelor care vin direct de la dezvoltator? Merita acestea sa fie achizitionate?

Avantajele apartamentelor de pe piata primara

Apartamentele de pe piata primara au multe avantaje. Foarte des, astfel de spatii sunt acoperite si de o garantie care protejeaza impotriva costurilor legate de aparitia unei defectiuni sau a lucrarilor de renovare efectuate necorespunzator.

Marele avantaj al apartamentelor de pe piata primara este si faptul ca sunt amplasate in cladiri moderne. Sunt de obicei in zone rezidentiale cu bariera, cu acces la parcari subterane, infrastructura pentru familii cu copii si multe magazine prin zona.

Blocurile dintr-o astfel de zona sunt dotate cu lifturi, iar unele apartamente includ adesea si terase spatioase pe acoperis.

Apartamentele de pe piata primara pot fi achizitionate in stare nefinisata ( la rosu) de la dezvoltator, ceea ce va permite noilor proprietari sa stabileasca amenajarea locuintei in orice mod doresc. Este o optiune excelenta pentru persoanele care doresc sa decida singure cu privire la aspectul spatiilor lor.

Dezavantajele apartamentelor de pe piata primara

Recent, cel mai mare dezavantaj al apartamentelor de pe piata primara a fost inaccesibilitatea acestora. De multe ori trebuie asteptat un timp destul de mare pentru un apartament intr-un bloc nou construit.

De obicei, nu se recomanda achizitia unei proprietati care nu este inca construita, este asociata cu un risc potential. De multe ori, au existat cazuri in care dezvoltatorii nu si-au finalizat investitiile din cauza unor probleme financiare.

De asemenea, cumpararea imobilului de pe piata primara inainte de a fi construit nu garanteaza calitatea manoperei care va satisface asteptarile noilor proprietari.

Atunci acestia nu mai pot verifica singuri daca materialele folosite corespund asteptarilor lor inainte de a cumpara un apartament.