Cate tipuri de extractii dentare exista?

Extractiile dintilor sunt proceduri stomatologice care implica indepartarea unui dinte sau unei parti a acestuia din cavitatea bucala. Exista mai multe tipuri de extractii dentare care se pot efectua, in functie de cauza din spatele necesitatii procedurii.

Acestea includ extractii dentare simple, extractii dentare complicate, extractii de masele de minte si extractii pentru tratamente ortodontice. In cele ce urmeaza, vom discuta fiecare tip de extractie in detaliu.

  • Extractia dentara simpla

Extractia dentara simpla este o procedura comuna in care un dinte este indepartat din cavitatea bucala. Aceasta procedura poate fi necesara daca dintele este deteriorat din cauza cariilor sau a unei afectiuni la nivelul gingiilor.

Extractia se face cu ajutorul instrumentelor stomatologice, precum pensete, forcepsuri sau balamale. In mod obisnuit, extractia dentara simpla se efectueaza sub anestezie locala si dureaza aproximativ 30 de minute, in functie de numarul de dinti care trebuie indepartati. Dupa procedura, se prescriu analgezice pentru a diminua durerea si disconfortul.

  • Extractia dentara complicata

Extractia dentara complicata poate fi necesara daca dintele este puternic fixat in osul maxilar sau mandibular. Aceasta poate fi determinata de o granulatie persistenta, de o carie in profunzime sau de o infectie dentala netratata.

De obicei, procedura se efectueaza sub anestezie generala si dureaza circa doua ore. In acest caz, dentistul de la Elveto-Dent.ro foloseste o combinație de instrumente pentru a indeparta cu atentie dintele din osul maxilar sau mandibular.

  • Extractia maselei de minte

Extractia maselei de minte este o procedura comuna, deoarece aceste dinti nu se potrivesc adesea in cavitatea bucala. Acestia pot avea tendinta de a creste sub un unghi incomod, de a ramane sub gingie sau de a apasa in alti dinti adiacenti. Aceasta poate duce la dureri de dinti, umflarea tesuturilor gingivale si a maxilarului.

Extractia maselei de minte se efectueaza adesea sub anestezie generala, deoarece procedura poate fi dificila si poate dura intre 40 de minute si o ora. Dupa procedura se recomanda odihna, iar analgezicele sunt prescrise pentru controlul durerii si al inflamatiei. Daca ai nevoie de o extractie masea de minte in sector 2, apeleaza la clinica Elveto Dent, aceasta se ocupa cu diferite tratamente stomatologice.

  • Extractiile pentru tratamente ortodontice

Uneori, extractia dintilor poate fi necesara in cazul unor tratamente ortodontice, cum ar fi purtarea de aparate dentare. Extractia poate fi necesara pentru a face spatiu pentru ca dintii sa se miste in pozitia dorita.

Extractie masea de minte in sector 2 | Elveto-Dent.ro

Extractie masea de minte in sector 2

De asemenea, de obicei se extrag dintii molari permanenti in momentul in care un copil este indeajuns de mare pentru a-i cadea dintii de lapte. Aceasta se poate face prin extractii dentare simple sau prin extractii dentare complicate, in functie de situatie.

In concluzie, exista mai multe tipuri de extractii dentare, fiecare cu propriile lor necesitati si specificatii. In general, acestea sunt proceduri sigure si eficiente care pot ajuta la tratarea unor afectiuni dentare si la imbunatatirea starii generale a dintilor si a gingiilor.

Daca ai nevoie de extractie dentara, discuta cu medicul tau stomatolog de la Elveto Dent pentru a determina tipul optim de extractie si pentru a primi instructiuni cu privire la pregatirea pentru procedura.