Cele mai bune cărți de folclor românesc la un preț incredibil la Printre Carti

printrecarti.ro

Folclorul românesc este o comoară culturală cu o diversitate bogată de povești, mituri, balade și cântece tradiționale. Pentru iubitorii de folclor și pentru cei interesați de cultura și tradițiile românești, Printre Carti oferă o selecție impresionantă de cărți de folclor românesc la prețuri incredibile. În acest articol, vom explora câteva dintre cele mai bune cărți de folclor românesc:

1. “Călușul românesc” de Vasile Stănescu-Gălățeanu

“Călușul românesc” este o carte scrisă de Vasile Stănescu-Gălățeanu, un etnomuzicolog și folclorist renumit. Această carte aduce în atenția cititorilor detaliile și semnificațiile dansului călușului românesc, prezentând aspecte legate de originea, evoluția și simbolismul acestui dans tradițional. Cu ajutorul acestei cărți, cititorii vor putea înțelege mai bine importanța și frumusețea acestui dans specific culturii românești.

2. “Balade românești” de Ion Creangă

Ion Creangă, unul dintre cei mai cunoscuți scriitori români, a adus o contribuție semnificativă la păstrarea și promovarea folclorului românesc prin operele sale. “Balade românești” este o culegere de poezii și balade tradiționale pe care Creangă le-a adunat și adaptat pentru a le prezenta cititorilor.

Această carte este o incursiune în universul poetic al folclorului românesc, oferind o perspectivă autentică asupra tradițiilor și poveștilor din cultura noastră.

3. “Miorița” de Ion Barbu

“Miorița” este o baladă populară românească foarte cunoscută și apreciată. Versurile ei sunt pline de simboluri și emoții, descrizând povestea unui cioban care este trădat de doi dintre frații săi.

Ion Barbu, un alt mare scriitor român, a reușit să redea frumusețea și profunzimea acestei balade într-o versiune scrisă. Cartea “Miorița” oferă o interpretare literară și analitică a acestei capodopere a folclorului românesc, permitând cititorilor să se apropie mai mult de înțelesurile și semnificațiile ascunse ale acestei povești tradiționale.

4. “Cântece populare românești” de Gheorghe Sion

“Cântece populare românești” este o culegere de versuri și partituri ale unor cântece tradiționale românești. Această carte, scrisă de Gheorghe Sion, un etnomuzicolog și cercetător al folclorului românesc, oferă cititorilor posibilitatea de a explora diversitatea și frumusețea cântecelor populare din România.

Fie că sunteți pasionat de muzica tradițională sau doriți să descoperiți mai multe despre folclorul românesc, această carte vă va ghida prin universul melodiilor și versurilor autentice.

5. Povești și legendele românești” de Ion Creangă

Ion Creangă, în afara culegerii sale de balade românești, a adunat și numeroase povești și legende tradiționale în cartea “Povești și legendele românești”. Această lucrare este o compilare a unor povești populare care au fost transmise de-a lungul generațiilor și care oferă o perspectivă asupra mitologiei și tradițiilor românești.

Cititorii vor fi captivați de aventurile eroilor și de întâmplările extraordinare descrise în aceste povești, care reprezintă o parte importantă a patrimoniului cultural al României.

6. “Tradiții și obiceiuri românești” de Mariana Popescu

Cartea “Tradiții și obiceiuri românești” scrisă de Mariana Popescu este o resursă valoroasă pentru cei interesați de cultura și tradițiile românești. În această carte, cititorii vor descoperi o varietate de informații despre sărbătorile, ritualurile și obiceiurile specifice românești, precum Crăciunul, Paștele, nunțile sau diversele festivaluri tradiționale.

Autorul oferă explicații detaliate și perspective interesante cu privire la semnificația acestor tradiții, contribuind astfel la păstrarea și promovarea patrimoniului cultural românesc.

Cărți vechi de vanzare | PrintreCarti.ro

cărți de folclor românesc

La PrintreCarti.ro, puteți găsi cărți vechi de vanzare despre folclor românesc și multe altele la prețuri incredibile. Site-ul oferă o gamă largă de cărți în diverse formate, inclusiv cărți tipărite sau digitale, astfel încât fiecare cititor să poată alege varianta care îi convine cel mai bine.

De asemenea, Printre Carti poate oferi informații suplimentare despre disponibilitatea și prețurile acestor cărți și în legătură cu alte titluri de interes.

Concluzie

PrintreCarti.ro este un anticariat care comercializeaza cărți despre folclor românesc la prețuri incredibile. De la balade și povești populare până la cântece tradiționale și tradiții românești, oferta lor diversificată permite cititorilor să exploreze și să se bucure de bogăția culturii și tradițiilor românești.