Costa Rica – o destinaţie exotică de vacanţă

Costa Rica este una dintre cele mai populare ţări latine, iar învăţarea limbii spaniole se face foarte simplu, datorită dialectului uşor de înţeles.

Costa Rica

Costa Rica – o destinaţie exotică de vacanţă

Este una dintre cele mai populare destinaţii de vacanţă din America Centrală şi, deşi preţurile sunt destul de ridicate în această regiune, nu trebuie ratată sub nicio formă de către turiştii dornici de aventuri.

Capitala ţării, San Jose, este situată în centrul ţării, ceea ce o transformă într-un hub excelent atât pentru locuitori, cât şi pentru vizitatori. În general, oraşul necesită doar câteva zile pentru a fi explorat în întregime, printre atracţiile turistice numărându-se Muzeul de Artă şi Design Contemporan şi magnificul Teatru Naţional.

Jaco a fost cândva un oraş adormit, a cărui atracţie principală a fost surfingul, dar turismul în creştere l-a transformat într-un refugiu al petrecerilor pe plajă şi al cluburilor de noapte. Lecţiile de surf sunt disponibile pe scară largă, iar pescuitul sportiv este de asemenea popular aici. Pentru o aventură ceva mai sedentară, turiştii pot vizita Rezervaţia Biologică Carara din apropiere, pentru a observa sutele de specii de păsări.

Costa Rica este una dintre cele mai populare ţări latine, iar învăţarea limbii spaniole se face foarte simplu, datorită dialectului uşor de înţeles. Există inclusiv programe care oferă un veritabil schimb de experienţă, prin cazarea la o familie din Costa Rica pe o perioadă limitată de timp.

În partea de jos a coastei Nicoya se află oraşul Santa Theresa. Acest „oraş” nu este altceva decât o plajă cu un drum mărginit de restaurante, magazine de surf şi pensiuni. Nu se întâmplă multe lucruri aici, deoarece toată lumea se trezeşte devreme pentru a prinde cele mai bune valuri. Este însă un loc bun pentru relaxare, pentru a sta, pur şi simplu, pe plajă, fiind locul preferat al tinerilor din zonă.

Indiferent dacă este în Puerto Viejo, Cahuita, Manuel Antonio, Jaco, Santa Theresa sau Tamarindo, Costa Rica are o mulţime de valuri şi o mulţime de locuri pentru a învăţa surf. De fapt, majoritatea turiştilor vin aici pentru a face surf, deoarece valurile sunt recunoscute la nivel mondial. O astfel de lecţie poate fi oferită de către surferi profesionişti care sunt mereu pregătiţi să împărtăşească din cunoştinţele lor doritorilor.