Diverse tipuri de fotolii rulante și caracteristicile lor

Scaun cu rotile

Fotoliile rulante sunt dispozitive esențiale pentru persoanele cu dificultăți de mobilitate, oferindu-le independență și confort în activitățile de zi cu zi. În acest articol, vom explora diferitele tipuri de fotolii rulante disponibile pe piață și caracteristicile lor distinctive.

  1. Fotolii rulante manuale: sunt echipate cu un sistem de propulsie manuală. Acestea sunt ușor de utilizat și necesită putere fizică pentru a fi împinse sau dirijate.

Fotoliile rulante manuale sunt adesea mai ușoare și mai compacte decât cele electrice, ceea ce le face ideale pentru utilizarea în spații restrânse sau pentru transportul în mașini.

Ele pot fi dotate cu caracteristici suplimentare, cum ar fi scaun reglabil și spătar rabatabil, pentru a asigura confort și suport adecvat. Pe site-ul MagazinulOrtopedic.ro puteti gasi o varietate de modele de fotolii rulante.

  1. Fotolii rulante electrice: sunt alimentate de baterii și au un motor electric pentru a propulsa utilizatorul. Acestea sunt controlate cu ajutorul unui joystick sau a altor dispozitive de control similare.

Fotoliile rulante electrice sunt mai potrivite pentru persoanele care au nevoie de asistență suplimentară în deplasare sau care au dificultăți în utilizarea fotoliilor rulante manuale. Acestea oferă confort și ușurință de utilizare, având adesea caracteristici precum scaun reglabil electric, suport pentru picioare și spătar inclinabil.

  1. Fotolii rulante cu propulsie asistată: sunt o combinație între un fotoliu rulant manual și unul electric. Acestea oferă utilizatorului posibilitatea de a împinge fotoliul manual sau de a utiliza motorul electric pentru a profita de avantajele ambelor tipuri de fotolii rulante. Ele sunt versatilie și pot fi adaptate nevoilor individuale.

  2. Fotolii rulante pentru exterior: există și fotolii rulante special concepute pentru utilizare în aer liber. Acestea sunt construite pentru a rezista la condițiile meteo dificile și pentru a oferi stabilitate și confort pe teren accidentat.

Fotoliile rulante pentru exterior sunt echipate cu pneuri antiperforație, suspensii ajustabile și protecții pentru a face față obstacolelor din mediul exterior.

Fotoliu rulant | MagazinulOrtopedic.ro

Fotoliu rulant

Concluzie

Fotoliile rulante sunt dispozitive esențiale pentru persoanele cu dificultăți de mobilitate, oferindu-le independență și accesibilitate. Indiferent dacă alegeți un fotoliu rulant manual, unul electric sau unul cu propulsie asistată, este important să luați în considerare nevoile și preferințele individuale ale utilizatorului.

Fotoliile rulante, indiferent de tip, sunt proiectate pentru a oferi confort, suport și libertate de mișcare. Accesați magazinele specializate, cum este Magazinul Ortopedic și consultați furnizorii de produse ortopedice pentru a găsi fotoliul rulant potrivit care să vă îmbunătățească calitatea vieții și să vă ofere independență în deplasare.