Care este cel mai bun lucru la aceste fructe oleaginoase? Bogate în vitamine (E, B2, B9 etc.), în fibre (aproximativ 12,5 g/100 g) și în minerale, merită să se consume în fiecare zi.
1.Migdalele susțin organismul
Mineralele conținute în migdale joacă un rol în buna funcționare a organismului pe mai multe planuri. Calciul (aprox. 260 mg/100 g) și fosforul (510 mg/100 g) vor întări oasele și dinții, magneziul (aprox. 270 mg/100 g) vor ajuta să se faca față stresului, în timp ce potasiul (aprox. 800 mg/100 g) este un aliat al mușchilor.
2. Migdalele protejează inima
Combinația lor unică de acizi grași de calitate (omega 3 și 9), puternice antiinflamatoare naturale, ne protejează arterele de inflamații și este benefică pentru sistemul nostru cardiovascular. În plus, conținutul lor ridicat de potasiu va avea un efect pozitiv asupra tensiunii arteriale.
3. Migdalele favorizează sațietatea
Aceste semințe oleaginoase sunt, de asemenea, bune pentru talie: fibrele lor (solubile și insolubile), proteinele și grăsimile bune le fac foarte sățioase. Ca un bonus suplimentar, indicele lor glicemic este scăzut și, prin urmare, nu provoacă o creștere a glicemiei (o creștere a nivelului de zahăr din sânge care duce la pofte, ceea ce duce adesea la pofta de a rontai si niste gustări).
4. Migdalele îmbunătățesc calitatea somnului
Consumul de migdale este deosebit de interesant la sfârșitul zilei, la ora gustării, de exemplu. Bogăția lor în triptofan (un aminoacid folosit pentru a produce melatonină, hormonul care pregătește pentru somn, și serotonină, neurotransmițătorul stării de bine), contribuie la o bună calitate a somnului. O mână de migdale (aproximativ zece), însoțită de un fruct proaspăt, este așadar o gustare ideală!
Cum se aleg migdalele?
De preferință simple, cu tot cu coajă. Trebuie sa se evite migdalele prăjite, aromatizate, îndulcite sau sărate. Și de asemenea, si varianta cu “gust afumat”, care conține aditivi.
Cum se digeră mai usor migdalele?
Celor care le este greu să digere migdalele cu tot cu coajă, trebuie sa înmoaie migdalele cel puțin 2 ore într-un bol cu apă. Astfel, vor fi mai ușor de digerat și mai puțin uscate. Un alt avantaj al înmuierii lor: nutrienții lor sunt mai bine absorbiți!