Noile Tesla Model S si Model X: o versiune mai putin puternica ajunge in catalog

Tesla Model S

Dupa Plaid, Tesla deschide comenzile pentru Model S si Model X cu motor dublu restilizat. Mai putin puternice, aceste versiuni au o raza de actiune mai mare.

Model S si Model X se deplaseaza in josul pietei. Tesla lansase versiunile restilizate cu configuratia tehnica Plaid, care combina trei motoare pentru o putere maxima cumulata de 1020 CP. Intrucat livrarile modelului Plaid tocmai au inceput in lume, Tesla accepta acum comenzi pentru o versiune mai accesibila a berlinei si SUV-ului sau de mari dimensiuni.

Aceasta este versiunea Dual Motor, cu doua motoare cu magnet permanent care permit tractiunea integrala, un model care s-a putut testa in exclusivitate. Desi puterea a scazut la 670 CP, performantele raman uluitoare. Model S Dual Motor ajunge de la 0 la 100 km/h in 3,2 secunde. Modelul X are nevoie de 3,9 secunde.

Avantajul unei puteri mai reduse este o autonomie mai mare. Conform ciclului WLTP, sedanul promite o autonomie de 632 km, fata de 600 km in cazul lui Plaid. Cu Model X, a carui aerodinamica este mai putin favorabila, autonomia este de 576 km, fata de 543 km in cazul lui Plaid.

Trebuie amintit ca ambele vehicule au beneficiat de usoare modificari estetice la exterior. In partea din spate, monograma Tesla inlocuieste logo-ul T. In principal, interiorul este cel care s-a schimbat, cu o noua plansa de bord, inspirata de cea a lui Model 3, cu un ecran tactil mare si landscape in centru. Aceste modele au inovat cu volanul lor futurist numit “Yoke”.

Dar Tesla spune ca clientii pot obtine acum un volan rotund mai traditional ca optiune gratuita. Acest volan este, de asemenea, disponibil ca accesoriu pentru modificari ulterioare livrarii.

Cu motorul dublu, pretul scade. Pentru Model S, aceasta este de 113.990 de euro (fata de 138.990 de euro in culoarea carouri). In cazul lui Model X, aceasta este de 121.990 de euro (si 141.990 de euro in versiunea Plaid).

Dar, in comparatie cu variantele Long Range din 2021, pretul noilor versiuni sare cu 19.000 de euro pentru Model S si cu 17.000 de euro pentru Model X! Primul porneste de la 113.990 de euro. Preturile acestora sunt apropiate de cele ale modelelor Mercedes-AMG EQE si EQE SUV.