Structura canapelei – ce trebuie sa stii despre aceasta piesa de mobilier

mobilier

Una dintre piesele de mobilier adorate de toti membrii familiei pentru confortul care il ofera este reprezentata de o canapea extensibila care se va dovedi ideala pentru a rezolva problema spatiilor mici si apartamentelor cu mai multe persoane.

Camera de zi se poate transforma cu usurinta in dormitor cu o simpla actiune asupra canapelei care va conferi atat utilitatea, cat si confortul dorit. Inainte de a alege din oferta CasaEduard.ro si de a se hotara asupra unui model de canapea, utilizatorii trebuie sa inteleaga atat modul de folosire, at si structura canapelei.

Cadrul canapelei – cel mai important component al unei canapele

Fie ca este vorba despre canapele ieftine extensibile sau fixe, cadrul acestora este foarte important, este structura de rezistenta, de ea depinzand durbailitatea si utilitatea canapelei. Cadrul canapelei poate fi din metal sau din lemn masiv, dar si din PAL, fiecare avand propriile avantaje, astfel:

  • cadrul de lemn masiv reprezinta un echilibru intre cost si calitate, atata timp cat lemnul este de esenta tare;
  • cadrul din metal este rezistent in timp, crescand considerabil costul canapelei;
  • cadrul din lemn masiv si PAL, mai ieftin dar aproape la fel de rezistent ca si cadrul integral din lemn masiv.

Sezut si material exterior – componente importante ale unei canapele

Nu numai cadrul canapelei este important, ci si sezutul. In magazinele de specialitate cumparatorii pot intalni canapele cu perne si bureti, cu arcuri sau cu sezut din spuma cu memorie, cele mai comode fiind cele cu spuma memory. Umplutura pernelor poate fi cu puf natural sau artificial.

Canapea extensibila | Canapele ieftine | CasaEduard.ro

canapele ieftine

Pe de alta parte, materialul exterior este o componenta de o importanta deosebita in alegerea canapelei. Pe langa aspect placut si comoditate, acesta trebuie sa fie usor de curatat. Pe piata exista canapele cu tapiterie din bumbac si in, dar si din materiale sintetice si piele naturala sau artificiala. Se va tine cont si de aspectul canapelei pentru a se potrivi cu camera si gusturile cumparatorilor.

Nu in ultimul rand, conteaza foarte mult spatiile de depozitare ale canapelelor. Unele canapele ofera spatii de depozitare unde se poate tine pilota, pernele sau alte obiecte, fiind utile pentru a face economie de spatiu.