3 lucruri pe care trebuie sa le stii despre extractii dentare?

Extractiile dentare se numara printre cele mai cautate servicii din punct de vedere stomatologic, mai ales de catre persoanele care se confrunta cu probleme grave la nivelul danturii si care, din pacate nu isi mai pot salva dintii care sunt extrem de afectati de diferite patologii. Mai mult, de extractii dentare au nevoie si copiii care au dinti de lapte si care sunt inlocuiti in mod natural de cei permanenti. Inainte de a merge, insa la un medic stomatolog, oamenii trebuie sa stie cateva elemente esentiale despre aceste proceduri, pentru a fi cat mai bine pregatiti!

Ce sunt extractiile dentare?

Potrivit medicilor stomatologi, extractiile dentare sunt procedurile necesare pentru indepartarea dintilor care fie urmeaza sa fie inlocuiti de cei permanenti, fie sunt atat de afectati, incat nu mai pot fi salvati si trebuie inlocuiti cu implanturi dentare moderne, eficiente si rezistente. Recomandat este ca oamenii sa nu intarzie realizarea unei programari la un cabinet stomatologic bun, pentru a-si rezolva problemele de ordin medical.

Cand sunt recomandate?

Exista cateva situatii in care oamenii trebuie neaparat sa apeleze la extractii dentare, pentru a-si proteja intreaga cavitate bucala, dar si pentru ca dintii vecini sa nu fie afectati pe termen lung. De exemplu, pacientii trebuie sa ia in considerare aceasta solutie atunci cand au suferit traumatisme cranio-faciale grave, cand unul dintre dinti este atat de afectat, incat nu mai poate fi salvat, dar si atunci cand doresc sa isi faca modificari de ordin estetic, pentru a-si alinia dantura.

Extractii dentare | PlazaDent.ro

extractii dentare

Extractii dentare: care sunt factorii ce pot influenta modul in care decurg?

In general, medicii de la https://plazadent.ro tin cont de cateva elemente esentiale, inainte de a realiza procedurile de extractie. De exemplu, ei trebuie sa fie atenti la masa osului alveolar, la felul in care se prezinta radacinile dintilor, dar si la zonele vecine. In acelasi timp, starea de sanatate a pacientilor este si ea importanta. In cazul in care persoanele care ajung la stomatolog iau deja tratamente pentru alte afectiuni, nu este exclus ca extractiile sa fie amanate sau, dimpotriva, zorite.