Sfaturi pentru gradina ta

gradina ta

Mentinerea unei gradini frumoase si sanatoase este usoara daca pasionatii urmeaza aceste sfaturi pentru gradina ta.

Sfaturile specialistilor pentru gradina ta

  • Pamantul – curatarea si intretinerea buna a solului este esentiala pentru a avea o gradina frumoasa.

  • Aer – in mod evident, gradina trebuie sa fie un spatiu aerisit, in care plantele sa poata creste fara probleme. Lipsa ventilatiei poate duce la aparitia bolilor.

  • Spatiu – trebuie sa li se permita plantelor si arbustilor sa aiba spatiu intre ele, in caz contrar, pot aparea malformatii in cresterea lor si, de asemenea, daunatorii pot migra de la o planta la alta.

  • Insecte – este esential sa se controleze plantele de daunatorii care ataca plantele. Exista nenumarate produse pe piata, precum repelenti sau bactericide, care ii pot ajuta pe pasionati sa realizeze acest lucru.

  • Ingrasamant – are un rol important in efectuarea gradinaritului. De retinut faptul ca, acesta trebuie aplicat in functie de cerere – adica daca o gradina are un numar mare de plante cu flori, va necesita mai mult ingrasamant. De asemenea, este important sa se stie ca timpul favorabil de fertilizare este in lunile de primavara si vara.

  • Buruieni – este esential sa se indeparteze buruienile. Este sanatos pentru gradina ta si imbunatateste, de asemenea, imaginea si aspectul acesteia.

  • Irigare – udarea gradinii este esentiala, insa, trebuie facuta cu precautie – trebuie sa se evite excesul de umiditate, deoarece poate provoca putrezirea plantelor. In plus, este necesar sa se stie ca cea mai buna metoda de irigare este prin stropire, deoarece este mai putin daunatoare pentru plante, apa patrunzand treptat in sol.

  • Plantarea – este foarte important sa se cunoasca si sa se respecte perioadele specifice pentru plantarea diferitelor tipuri de plante si arbusti. Exista momente diferite de inflorire si cultivare.

  • Taierea – ca si in cazul plantarii, oamenii trebuie sa stie ca fiecare planta sau arbore are un timp specific pentru a fi taiata. Arbustii care infloresc de la sfarsitul iernii pana la inceputul primaverii ar trebui sa fie taiati dupa inflorire, in timp ce plantele care infloresc la sfarsitul primaverii sau vara ar trebui sa fie taiate in timpul iernii.