Ai nevoie de extractii dentare? Fa o vizita la medicul stomatolog!

dentist în Drumul Taberei

Cei care au probleme dentare si considera ca au nevoie de o extractie, pot merge cu incredere la dentist în Drumul Taberei. Aici sunt medici care stiu exact ce trebuie facut si ofera tuturor pacientilor servicii de inalta calitate. Pentru mai multe detalii referitoare la extractii dentare, pacientii pot intra pe site-ul PlazaDent.ro.

Este foarte important ca dintele ce urmeaza sa fie extras sa fie si vizibil. In acest fel, el va putea fi indepartat fara probleme. Extractiile chirurgicale si odontectomii se utilizeaza atunci cand dintele este distrus de carie sau cand este dificil de accesat. De exemplu, un dinte cu radacini puternic curbate ar fi indepartat chirurgical.

Etapele extractiei dintilor la dentist în Drumul Taberei

Pregatirea campului de operare. In timpul unei extractii dentare simple, medicul dentist va pregati mai intai campul operator: igienizarea cabinetului, sterilizarea instrumentelor si dezinfectarea gurii pacientului.

  • Anestezie locala. Apoi, el va efectua o anestezie locala, pentru a potoli nervul dintelui care urmeaza sa fie extras. Gura pacientului va fi apoi amortita timp de cateva ore.
  • Sindesmotomie. Acest pas implica indepartarea tuturor atasamentelor epiteliale si ale tesutului conjunctiv al dintelui. Pentru a face acest lucru, dentistul foloseste un instrument usor ascutit: un sindesmotom.
  • Subluxatia. Dentistul foloseste un elevator pe care il pozitioneaza intre osul alveolar si dinte pentru a-l deplasa.
  • Luxatie si avulsie. Folosind un instrument, forcepsul, el va apuca ferm organul dentar pentru a-l dezradacina. Tractiunea verticala se va efectua pentru a disloca complet dintele.

Extractii dentare | Dentist în Drumul Taberei | PlazaDent.ro

extractii dentare

In unele cazuri, dentistul trebuie sa lustruiasca osul si sa coasa cusaturi pentru ca rana sa se vindece corect. El va efectua o extractie chirurgicala daca dintele trebuie, de exemplu, sa fie separat in mai multe bucati. Timpul normal pentru vindecarea completa, indiferent daca este vorba de o extractie simpla sau de o interventie chirurgicala, este de 2 pana la 3 saptamani.

Unele complicatii, minore sau majore, pot aparea ca urmare a acestei proceduri. Medicul dentist va explica toate masurile de precautie care trebuie luate. Sangerarea este frecventa dupa o avulsie dentara.