Cum sa preparari un parfum de perna relaxant pentru un somn mai bun?

parfum de perna

Intrucat lumea mirosurilor este foarte subiectiva, fiecare persoana poate insa, sa-si aleaga un parfum de perna care ii place cel mai mult, putand astfel, beneficia de aceasta lotiune relaxanta.

Parfumurile de perne (lotiune / spray) sunt foarte la moda. Acestea sunt ape parfumate, cu o aroma delicata si dulce, create special pentru perne. Este suficienta pulverizarea pernei cu acest parfum usor si placut pentru a avea un somn mai usor, deoarece aceste parfumuri sunt concepute pe baza unor elemente de aromaterapie relaxante, care faciliteaza odihna.

Acestea sunt alcatuite din uleiuri esentiale 100% extrase din plante precum lavanda, arbore de ceai, vanilie etc, care induc o stare de calm, odata aplicate pe perna.

Se pot gasi solutii gata facute in comert, insa acestea sunt adesea scumpe. Insa, este mai bine daca se pot prepara si acasa.

Cum se prepara un parfum de perna?

Cei interesati au nevoie de:

  • 1/2 L de apa distilata;
  • 1/2 pastaie de vanilie;
  • coaja de la o portocala;
  • 5 picaturi de uleiuri esentiale de vanilie si floare de portocal;
  • o sticla mica cu pulverizator.

In primul rand, se fierbe jumatatea de litru de apa cu jumatatea de pastaie de vanilie si coaja de portocala. Se asteapta ca acestea sa dea in clocot, apoi se mai continua fierberea inca 2-3 minute – pentru a se obtine o infuzie in care esentele produselor sa fie bine impregnate. Apoi se lasa sa se raceasca si se strecoara infuzia pentru a pastra doar apa infuzata. Odata racita si filtrata, se pot adauga in cele din urma uleiurile esentiale (5 picaturi din fiecare ulei).

Se amesteca bine si se introduce preparatul intr-o sticla mica prevazuta cu un pulverizator. Acest parfum trebuie introdus in frigider pentru a se pastra cat mai mult timp – in general tine cam trei saptamani.

Se pot obtine, de asemenea, rezultate satisfacatoare cu cedru, trandafir, scortisoara etc. De asemenea, acest preparat se poate utiliza si ca parfum de interior, deoarece este natural si nu contine substante chimice.