In orice cafenea sau restaurant, un aparat de fabricat gheata este unul dintre echipamentele esentiale. Gheata comestibila pe care o produce este utilizata pentru a face cocktailuri, pentru servirea bauturilor alcoolice etc. Exista foarte multi producatori, precum si modele de astfel de dispozitive.
Principalele criterii de selectie
In primul rand, trebuie sa se decida cat spatiu liber poate fi alocat echipamentului. Daca nu exista prea mult spatiu in camera, un model de masa va fi cea mai buna solutie. Nu ocupa mult spatiu, dar volumele sale de productie de gheata sunt in general mai mici. Daca economisirea spatiului nu este o problema, ar trebui sa se arunce o privire mai atenta la modelele instalate direct pe podea. Principiul aprovizionarii cu apa merita, de asemenea, o atentie speciala. Poate fi de 2 tipuri:
- alimentarea cu apa de la retea;
- alimentare manuala.
Daca este posibila instalarea aparatului de fabricat gheata la alimentarea cu apa, acest lucru este, fara indoiala, mai convenabil. Dar, daca alimentarea centralizata a apei este oprita, aparatul de gheata nu va putea produce gheata.
Daca intreruperile de apa sunt dese, optiunea cu umplere manuala va fi ideala. Este potrivita si atunci cand nu exista nicio modalitate de conectare la alimentarea cu apa. Nu ultimul loc este ocupat de forma ghetii. Aparatul de gheata poate produce atat gheata fara forma, cat si gheata cu forma.
Primul nu este potrivit pentru baruri, cafenele si restaurante din motive evidente. Scopul sau principal este vitrina.
Este extrem de important sa se calculeze in avans ce capacitate este necesara de la aparatul de gheata. Deoarece, in cazul insuficientei, vor exista probleme cu lipsa de gheata, iar excesul va duce la un consum excesiv de energie electrica. Pe baza datelor obtinute, se pot omite modelele necorespunzatoare in timpul selectarii unui aparat de gheata iar alegerea finala va fi una corecta.