In timpul unui detartraj dentar, medicul dentist utilizeaza unelte pentru a indeparta placa bacteriana si tartrul din jurul si sub linia gingiilor. Unii stomatologi folosesc o chiureta pentru a indeparta manual tartrul, in timp ce altii folosesc ultrasunetele. Ambele metode au beneficii semnificative pentru sanatatea orala. Iata cateva dintre acestea!
Detartrajul este o parte importanta a gestionarii bolilor gingivale. Inlaturarea regulata a tartrului de sub linia gingiilor ajuta la stoparea cresterii numarului de bacterii care cauzeaza diverse boli. In plus fata de detartrajul obisnuite, stomatologul va poate recomanda sa utilizati o pasta de dinti pentru controlul tartrului si pentru a reduce frecventa cu care acesta se formeaza.
Multe studii leaga boala gingiilor cu probleme grave de sanatate, inclusiv boli de inima, diabet si dementa. Cercetatorii considera ca bacteriile care cauzeaza boli gingivale pot calatori si in alte parti ale corpului prin vasele de sange, afectand si alte zone. O alta teorie este aceea ca inflamatia asociata cu bolile gingivale cauzeaza deteriorarea vaselor de sange, ceea ce poate duce la multe situatii grave. Oricare ar fi riscurile, dentistii sunt de parere ca gestionarea eficienta a bolilor gingivale prin detartraj este importanta si pentru protejarea sanatatii generale.
Culoarea tartrului este galbena, iar prezenta lui pe suprafata dintilor ii poate face sa para murdari. Cand medicul indeparteaza tartrul de pe dinti, este posibil sa osbervati ca zambetul este mai stralucitor si mai alb.
Bacteriile care formeaza placa dentara si tartrul contribuie si la respiratia urat mirositoare. Dupa ce acestea sunt eliminate in timpul unui detartraj, este posibil sa observati ca respiratia dumneavoastra este mai proaspata decat de obicei. Desigur, aceasta poate fi mentinuta proaspata si prin igienizarea zilnica a dintilor prin periaj zilnic si folosirea atei dentare!
Cheltuielile pentru un detartraj eficient sunt mult mai mici decat o lucrare ulterioara de restaurare dentara, deci reprezinta o modalitate buna de a investi in sanatatea dentara. Daca tartrul isi face de cap, ar putea distruge dintii si gingiile. O boala gingivala sau dentara in stadiu avansat poate duce la slabirea sau caderea dintilor, ceea ce inseamna inlocuirea acestora cu proteze sau implanturi. Aceste optiuni sunt mult mai scumpe decat un detartraj.
Detartraj dentar in sector 2 | elveto-dent.ro
Oricand doriti sa beneficiati de un detartraj dentar in sector 2, ar trebui sa va adresati specialistilor de la cabinetul stomatologic Colentina, Elveto Dent. Detalii despre aceasta procedura, dar si despre altele disponibile in cabinet, puteti afla accesand elveto-dent.ro!