Carti lungi care merita totusi sa fie citite?

carti

Agitatia, alergatura casa – birou, stresul, i-a determinat pe cei mai multi cititori sa isi indrepte atentia asupra romanelor scurte si usor de citit. Asadar, savurarea unei carti de 800 de pagini se poate dovedi a fi o sarcina aproape imposibila, insa un astfel de proiect ar trebui incercat maca rodata. Exista o multime de carti lungi si foarte lungi care reusesc sa schimbe perspective, care incanta simturile si care raman adanc inradacinate in inima cititorilor.

Top 5 carti

Razboi si pace, de Lev Tolstoi – maestrul rus a conturat un exceptional roman istoric despre epoca napoleonica in Rusia. In plus, el a reusit cu adevarat sa mute atentia cititorilor de pe campul de lupta pe frontul intern si inapoi, surprinzand efectul total al razboiului asupra armatelor si aristocratilor, sotilor si sotiilor.

Fratii Karamazov, de Fiodor Dostoievski – autorul surprinde in acest roman un univers mare, de la portretul unei familii ai carei membri ating inaltimi crestine pana la piese de decor extraordinare.

In cautarea timpului pierdut, de Marcel Proust este o lucrare unificata – minunat scrisa, recursiva, dar nu repetitiva si profunda chiar si atunci cand este o cronica a celor mai superficiali dintre socialiti.

Ulysses, de James Joyce reimagineaza poemul epic al lui Homer, Odiseea prin povestea unei singure zile din viata unui om obisnuit care isi croieste drum prin strazile si pub-urile aglomerate din Dublin. Controversa timpurie asupra cartii ar trebui starneasca suficient de mult curiozitatea cititorilor pentru a depasi orice obscenitati cu privire la cuvinte.

Stapanul Inelelor de J.R.R. Tolkien este un roman potrivit pentru cei care vor sa evadeze intr-o fantezie epica. In plus, este una dintre cele mai bine vandute carti, succesul fulminant fiind datorat ecranizarii cinematografice.

Moby-Dick de Herman Melville trebuie citita fie ca este placul cititorului sau nu fiind un clasic american. Una dintre cele mai mari opere din istoria literaturii, Moby – Dick este povestea este povestea unui nebun ciudat de convingator care duce un razboi impotriva unei creaturi periculoasa si de necunoscut precum marea insasi. Scris cu un umor minunat, romanul este, de asemenea, o cercetare profunda asupra caracterului, credintei si naturii perceptiei.