Casa copilariei – baza inspiratiei lui Mark Twain?

Daca doriti sa achizitionati carti la reducere scrise de acesta, Printre Carti, anticariat de carti din Bucuresti, va poate oferi o gama larga de exemplare. Nu trebuie decat sa accesati www.printrecarti.ro si sa comandati ceea ce considerati util pentru copiii sau adultii cititori din familie!

anticariat de carti

Casa copilariei – baza inspiratiei lui Mark Twain?

Samuel Langhorne Clemens s-a nascut intr-un mic sat din Florida, Missouri, la 30 noiembrie 1835. Cand Sam avea aproape 4 ani, familia sa s-a mutat la Hannibal, Missouri, pe malurile raului Mississippi. Tatal sau, John Marshal Clemens, a lucrat la un magazin general, iar mai apoi a fost ales in functii importante in comunitate.

Sam a inceput scoala cand avea 4 ani si jumatate si, isi aminteste el, a incalcat o regula inca din prima zi, primind doar avertisment. Apoi, a doua incalcare a regulilor, a venit la pachet cu pedepse.

Zilele in Hannibal erau pline pentru Sam. Capacitatea sa de a observa detaliile si de a si le aminti, au fost o adevarata comoara de care s-a folosit frecvent in scrierile sale sub pseudonimul de Mark Twain.

In calitate de Mark Twain a imortalizat micul Hannibal in terenul de „lupta” din „Aventurile lui Tom Sawyer”. Caracteristicile geografice sunt reale. Raul Mississippi si insulele sale, Cardiff Hill, marea pestera din sudul orasului, sunt toate obiective care pot fi vizitate si explorate si in zilele noastre.

Inspiratia pentru multe dintre personajele din Tom Sawyer vine de la oameni reali. A folosit-o pe mama sa, Jane Clemens, pentru a o descrie pe matusa Polly. Sora sa, Pamela si fratele sau, Henry, au devenit verisoara Mary si verisorul Sid. Vecina sa, Laura Hawkins, care locuia vis-a-vis, a devenit Becky Thatcher, iar Tom Blankenship, un copil ce provenea dintr-o familie saraca, a fost sursa de inspiratie pentru Huckleberry Finn. Copilaria lui Sam a fost una petrecuta jucandu-se pe dealuri, pe rau si in pestera. Cartea surprinde, de asemenea, experienta sa scolara, iar sala de judecata a tatalui sau a devenit si ea scena din poveste.

In cariera sa de scriitor, Sam Clemens, care a ales numele de Mark Twain, a scris 25 de carti intr-o gama larga de stiluri. Exprienta sa timpurie in Hannibal l-a insotit tot timpul si i-a servit drept sursa de inspiratie, iar casa copilariei sale a devenit o scena deschisa pentru toti cititorii sai.

Carti la reducere | anticariat de carti | www.printrecarti.ro

carti la reducere

Cunoscutele aventuri care au aparut sub condeiul acestui celebru autor se gasesc traduse intr-o multime de limbi. Daca doriti sa achizitionati carti la reducere scrise de acesta, Printre Carti, anticariat de carti din Bucuresti, va poate oferi o gama larga de exemplare. Nu trebuie decat sa accesati www.printrecarti.ro si sa comandati ceea ce considerati util pentru copiii sau adultii cititori din familie!