Ce este procesorul, cum ar trebui ales si cum influenteaza performanta unui calculator?

Pentru a veni in ajutorul cumparatorilor, specialistii de la It-sh.ro ofera mai multe informatii utile cu privire la componentele care influenteaza performantele unui calculator.

procesorul

Pe piata exista numeroase modele de calculatoare ieftine foarte bune, care se vor potrivi perfect pentru diversi utilizatori, in functie de configuratiile lor. Componentele sistemului sunt cele care fac ca un calculator sa fie potrivit pentru anumite activitati.

Pentru a veni in ajutorul cumparatorilor, specialistii de la It-sh.ro ofera mai multe informatii utile cu privire la componentele care influenteaza performantele unui calculator.

Calculatoare ieftine – procesorul (CPU)

Atat in cazul calculatoarelor noi, cat si in cazul calculatoarelor second-hand, procesoarele sunt impartite pe categorii. Procesorul este creierul unui calculator. Exista doua marci importante de procesoare: AMD si Intel. Intel ofera mai multe serii de procesoare, fiecare adaptat pentru un anumit scop:

Intel Core M – ideal pe un laptop a carui autonomie este importanta (aceste procesoare consuma foarte putina energie si se incalzesc greu). Sunt potrivite pentru navigarea pe internet, scrierea de emailuri, gestionarea emailurilor si vizionarea filmelor. Aceste procesoare nu sunt deloc adecvate pentru jocuri, editare video si procesare de imagini

Intel Core i3 si Intel Celeron – adaptate pentru navigarea pe Internet, gestionarea emailurilor si vizionarea filmelor. Acestea ar trebui alese doar atunci cand bugetul este cu adevarat limitat.

Intel Core i5 – ideal pentru jocuri video, editare video, procesare de imagini; este perfect inclusiv pentru laptopuri care au nevoie de un procesor puternic.

Intel Core i7 – ideal pentru fotografi profesionisti si regizori; este, de asemenea, potrivit pentru jocuri video complexe. Aceste procesoare consuma mai multa putere si mai multa caldura, ceea ce inseamna ca reduc autonomia unui laptop.

Cu cat procesoarele sunt mai noi, cu atat performantele lor vor fi mai bune. Procesoarele AMD sunt, in acest moment, sub cele de la Intel ca nivel de performanta, insa anumite modele sunt foarte bune pentru cei care fac randari, deoarece numarul de core-uri reale este mai mare in comparatie cu procesoarele Intel.

Calculatoare ieftine | calculatoarelor second-hand | It-sh.ro

calculatoare ieftine

Cea mai buna idee este aceea de a alege un procesor perfect adaptat pentru nevoile proprii. Daca activitatile sunt in mare parte de office, atunci un procesor Intel Core i3 poate fi foarte bun, daca este insotit de o cantitatea adecvata de RAM. Un procesor Intel Core i5 va fi perfect pentru o persoana care se joaca si care are activitati ceva mai complicate, in timp ce un Intel Core i7 raspunde aproximativ tuturor nevoilor unei persoane, daca este insotit de componentele potrivite.

In functie de aceste informatii se va alege, cu siguranta, mult mai usor calculatorul potrivit, care sa poata fi folosit cu usurinta pentru activitatile curente ale utilizatorului.