Epilepsia – o suferinta greu de tinut in frau

Diagnosticul epilepsiei se pune prin observatia directa a examinatorului, in timpul unei crize, din relatarile pacientului sau a unor martori oculari. Conteaza si durata manifestarilor, modul de incepere si de incetare a manifestarilor, varsta si istoricul medical al pacientului, comportamentul acestuia.

epilepsia

Epilepsia – o suferinta greu de tinut in frau

Una din cele mai dificile afectiuni cronice cerebrale este epilepsia, aceasta manifestandu-se prin crize epileptice recurente spontane. Crizele epileptice in general debuteaza brusc prin modificarea starii de constienta si de comportament, dar pot fi si repetate, aparand la intervale de timp separate sau chiar neintrerupte. Unii pacienti sufera de crize epileptice care apar in timpul somnului si care sunt foarte dificil de gestionat.

Diagnosticul epilepsiei se pune prin observatia directa a examinatorului, in timpul unei crize, din relatarile pacientului sau a unor martori oculari. Conteaza si durata manifestarilor, modul de incepere si de incetare a manifestarilor, varsta si istoricul medical al pacientului, comportamentul acestuia. Diagnosticul se pune in etape standard, pe baza unor investigatii de laborator si investigatii clinice. Tratamentul epilepsiei difera de la pacient la pacient si poate include tratamentul starii epileptice si al starii de rau, tratamentul medicamentos cronic al epilepsiei sau chirurgical. Tratamentul crizei epileptice impune luarea unor masuri precum libertatea cailor repiratorii si prevenirea producerii traumatismelor datorate crizei de epilepsie.

Se urmareste, asadar, oprirea crizelor si sustinerea functiilor vitale, prevenirea complicatiilor si tratamentul cauzei si eliminarea factorilor declansatori. Starea de rau epileptic cu convulsii este o urgenta medicala neurologica, avand un risc crescut de mortalitate. Epilepsia infantila este o problema cu care se confrunta multi copii, fiind o problema de sanatate neasteptata, cu debut brusc. De multe ori, convulsiile febrile sunt confundate cu episoadele epileptice insa acestea nu au legatura. Diagnosticul de epilepsie infantila se pune numai in cazul crizelor repetate sau daca o singura criza dureaza peste 15 minute.

Indiferent de context, crizele epileptice si convulsiile provocate de acestea sunt foarte dificil de gestionat. Diagnosticul de epilepsie se pune dupa repetarea mai multor crize iar membrii familiei pacientilor ce sufera de aceasta boala trebioe sa stie care sunt masurile de prim ajutor pe care sa le acorde. Epilepsia este o afectiune dificil de gestionat si de tratat, insa pacientii au o speranta de viata ridicata, fiind supusi accidentarilor in timpul crizelor, cu urmari foarte grave.