In cat timp poti avea un implant dentar si ce beneficii ofera?

Implantul dentar este una dintre cele mai moderne, mai sigure si mai eficiente metode de inlocuire a unui dinte sau a unei masele cazute. Aceasta metoda de inlocuire necesita o interventie chirurgicala invaziva, insa cu sanse foarte mari de reusita.

implant dentar

Implantul dentar este una dintre cele mai moderne, mai sigure si mai eficiente metode de inlocuire a unui dinte sau a unei masele cazute. Aceasta metoda de inlocuire necesita o interventie chirurgicala invaziva, insa cu sanse foarte mari de reusita. Practic, pacientii pot sta linistiti, deoarece nimic rau nu poate sa li se intample in timpul operatiei sau dupa aceasta.

Operatia de inserare a implantului dentar in clinica stomatologica dentalprogress.ro este simpla, dureaza cateva zeci de minute si reprezinta o reusita garantata!

Cat dureaza pana cand dintele pierdut este inlocuit de implantul dentar?

Teoretic, nu dureaza mai mult de cateva luni. Practic, implantul dentar poate fi inserat si mai rapid, in functie de felul in care raspunde corpul pacientului la tratament. Prima data are loc consultatia initiala. Aceasta presupune examinarea clinica a situatiei din cavitatea orala si analiza radiografiei, pentru evaluarea situatiei: daca exista suficient os pentru a asigura stabilitatea unui implant dentar.

In cazul in care medicul implantolog decide ca implantul se poate realiza, atunci se va stabili, de comun acord, data urmatoarei programari, pentru a efectua interventia chirurgicala propriu-zisa. Apoi urmeaza insertia implantului in os, dupa care acesta va fi acoperit de gingie. Se recomanda pacientului sa se prezinte la controalele postoperatorii, pentru a indeparta firele de sutura care ajuta la vindecarea gingiei.

Ceea ce inseamna ca implantul din titan nu va fi vizibil vreme de cateva luni, timpul necesar pentru ca acesta sa se integreze in os si sa se vindece. In urmatoarea sedinta dupa perioada de vindecare se va monta surubul care va face loc coroanei de ceramica. Aceasta operatiune este rapida, iar perioada de adaptare nu este mai mare de 2 saptamani. In urmatoarea etapa se va realiza coroana dentara din ceramica, se va insera bontul protetic ce o va sustine si se va recurge la cimentarea coroanei dentare.

Implant dentar | clinica stomatologica | dentalprogress.ro

clinica stomatologica

Interventia in sine nu este dureroasa, insa se intinde pe o perioada destul de indelungata. Cu siguranta, in doar cateva luni de la prima sedinta la medicul stomatolog in vederea inserarii unui implant dentar, pacientii se pot bucura si de un zambet fermecator, si de posibilitatea de a manca, vorbi si rade cu pofta.

Asadar, se poate afirma, fara doar si poate, ca implantul dentar este cea mai sigura si mai eficienta metoda de inlocuire a dintilor si a maselelor pierdute, cu o durata de viata de cateva zeci de ani.