Ce imprimanta sa folosesti – Color sau Monocrom?

imprimanta

La aceasta intrebare, utilizatorii trebuie sa se gandeasca foarte atent daca au nevoie de culoare sau nu. Culoarea este, fara indoiala, mai atractiva si poate imbunatati calitatea documentelor. Doar ca este mai scump.

Din fericire, imprimantele laser color au devenit mai ieftine in ultima vreme. Varietatea modelelor creste rapid, iar preturile scad la un nivel in care chiar si intreprinderile mici si utilizatorii casnici isi pot permite o imprimanta laser color de buna calitate.

Imprimantele cu jet de cerneala functioneaza cu cerneala lichida, care este pulverizata prin duze mici pe hartie de imprimanta. Imprimantele laser folosesc cartuse de toner care contin pulbere fina in combinatie cu flux incalzit.

All-in-One – pe langa caracteristicile obisnuite de imprimare, atat imprimantele cu jet de cerneala, cat si cele laser sunt disponibile ca dispozitive multifunctionale impreuna cu un scaner, copiator, alimentator de documente si fax ca imprimanta.

Pe masura ce companiile isi folosesc imprimantele, trebuie sa cumpere constant produse precum cerneala, toner si hartie. Aceste costuri de functionare pot fi destul de semnificative.

Imprimantele cu jet de cerneala sunt mai populare decat imprimantele laser din mai multe motive. Sunt mai mici, astfel incat pot incapea cu usurinta in locuri mici pentru a economisi spatiu. Sunt mai ieftin de cumparat, iar cartusele lor costa uneori jumatate din pretul cartuselor de toner laser.

Inlocuirea cartuselor cu jet de cerneala este un proces foarte rapid si usor. Imprimantele cu jet de cerneala ofera, de asemenea, imprimare excelenta intr-o varietate de culori si pixelare minima.

Nu conteaza daca utilizatorul cumpara o imprimanta color sau alb-negru, cel mai important este sa stie pentru ce o va folosi cel mai des. Nu are rost sa investeasca bani in plus pentru ceva care nu va functiona pentru el sau va trebui sa-l foloseasca o data.