Cele 5 rase principale de hamsteri

hamsteri

Dintre rozatoare, hamsterii sunt printre cele mai cautate animale de companie, in special in randul copiilor.

  • Hamsterul auriu

Chiar daca exista aproape 500 de specii de hamsteri in lume, doar 5 dintre ele se pot adapta la domesticire, dar mai ales la viata in captivitate. Si nu este surprinzator ca hamsterii aurii sunt in fruntea listei.

De ce atata succes? In primul rand pentru ca acestia sunt foarte docili si pot fi tratati cu usurinta. Prin urmare, aceasta rasa este ideala pentru copii.

  • Hamsterul rusesc

Cunoscut si sub numele de hamster pitic, deoarece rareori atinge 10 centimetri, este deosebit de atractiv, deoarece nu necesita mult spatiu. Este un rozator perfect intr-un apartament mic sau intr-o garsoniera. Cu toate acestea, pentru ca animalul sa se simta confortabil, dimensiunile minime ale custii sale trebuie sa fie de 60 si 40 de centimetri.

Acest hamster este foarte popular ca animal de companie pentru ca nu necesita multa atentie. Proprietarii trebuie doar sa curete in mod regulat cusca, sa inlocuiasca asternutul si sa-l hraneasca.

  • Hamsterul Roborovski

Acesta are lungimea de 5 pana la 7 centimetri si greutatea de aproximativ 20 de grame. Longevitatea sa este totusi superioara altor specii. Acest hamster poate trai in mod exceptional pana la 5 ani. In ceea ce priveste temperamentul sau, in ciuda dimensiunilor mici, proprietarii trebuie sa faca fata unui rozator deosebit de activ si nervos. Din acest motiv este unul dintre rasele cele mai dificil de imblanzit.

  • Hamster chinezesc

Aceasta specie cantareste cel mult 40 de grame si are o speranta de viata de 2 pana la 3 ani. Particularitatea lui? Este recunoscut foarte usor datorita cozii, care este cu 2 pana la 3 centimetri mai lunga decat cea a altor specii.  Atat docil cat si sociabil, acest mic mamifer apreciaza foarte mult contactul cu oamenii.

  • Hamsterul Campbell

Acest rozator este in majoritatea cazurilor nocturn si nu intra in activitate pana nu a cazut noaptea. Foarte usor de imblanzit, aceasta rasa este la fel de plina de viata pe cat de inteligenta. Hamsterul Campbell are insa o sanatate fragila.