Cofeina si sarcina

Cand o femeie este insarcinata are tendinta de a fi mai constienta de sanatatea si dieta ei. Dar cum ramane cu cafeina? Trebuie sa renunte la cafeaua de dimineata sau la alte produse care contin cofeina?

cofeina si sarcina

Cand o femeie este insarcinata are tendinta de a fi mai constienta de sanatatea si dieta ei. Dar cum ramane cu cafeina? Trebuie sa renunte la cafeaua de dimineata sau la alte produse care contin cofeina?

Chiar daca se doreste, ar putea fi foarte greu sa se evite cofeina cu totul. Din fericire, femeia isarcinata nu trebuie sa se ingrijoreze prea mult de la o cantitate mica sau moderata de cofeina in fiecare zi.

Cofeina si sarcina – Cum afecteaza o mama gravida

Chiar daca este nevoie de mai mult timp pentru a elimina cofeina din organism in timpul sarcinii, mamele gravide pot, de obicei, tolera o cantitate mica pana la moderata de cofeina. Cu toate acestea, unele femei care nu au avut probleme cu cofeina inainte de sarcina pot descoperi ca le afecteaza diferit. Femeile care au iubit odata acea prima ceasca de cafea dimineata ar putea sa nu mai poata simti mirosul sau gustul ei.

Daca gaseste totusi ca poate tolera cofeina, este bine sa bea o ceasca de cafea. Trebuie sa se retina ca cofeina este un medicament si poate avea efecte secundare:

E un stimulent . Un stimulent mareste ritmul cardiac si tensiunea arteriala. De asemenea, poate provoca dificultati de somn si insomnie.

E un diuretic . Un diuretic elimina apa din corp. In orice caz, in cantitati moderate, nu este probabil sa provoace deshidratare .

Creaza dependenta . Folosind regulat, corpul se obisnuieste cu cafeina. Daca este oprita brusc, se pot simti simptomele de intrerupere care includ o durere de cap, iritabilitate si oboseala.

Cum afecteaza un copil nenascut

Cofeina traverseaza placenta si se indreapta spre copil. In timpul sarcinii, corpul copilului se dezvolta inca. Ficatul, creierul si sistemul nervos sunt imature si nu se pot descurca cu cafeina la fel ca un adult. Cofeina stimuleaza bebelusul, astfel incat se poate simti ca bebelusul este mai activ, nu dupa mult timp dupa ce s-a baut o ceasca de cafea.

Este posibil sa creasca frecventa cardiaca a copilului si sa provoace batai neregulate ale inimii sau tulburari de somn.