Efectele zaharului in sanatatea dentara

PlazaDent | Cabinet stomatologic in sector 6

Cabinet stomatologic in sector 6

Zaharul este principala cauza a cariilor dentare, mai ales atunci cand acesta favorizeaza bacteriile orale sa se dezvolte. Cu toate acestea, frecventa consumului de zahar este mai semnificativa decat cantitatea de zahar consumata.

Probabil cel mai rau lucru care poate fi facut dintilor este consumul a ceva dulce la intervale scurte pentru o perioada lunga de timp. Acelasi lucru este valabil si pentru gustarile, aparent non invazie care contin zahar. Se recomanda reducerea numarului de gustari dulci cat mai mult posibil pentru ca mancarea sau bautura dulce consumata frecvent creaza o aprovizionare constanta de zahar pentru bacteriile din gura.

Nu numai tot ce este dulce este daunator, ci tot ceea ce poate lasa urme de zaharoza, cum ar fi painea. Reducerea aportului de zahar este benefica pentru prevenirea cariilor, dar si pentru sanatatea generala.

Cel mai bun mod de a evita cariile este de a impiedica zaharul sa-si faca loc pe dinti. Periajul dupa consumarea alimentelor dulci, folosirea apei de gura si a atei dentare, pot avea efecte extrem de benefice. Insa, cu toate acestea, nimic nu are un efect mai eficient decat evitarea zaharului!

Unii oameni considera ca fructele sau legumele precum merele si morcovii, pot avea ca si efect tinerea zaharului la distanta si indepartarea placii bacteriene de pe dinti, dar ele contin zahar si avantajele consumului lor nu este prea clar pentru specialisti.

Un alt grup de alimente care provoaca daune semnificative structurii dintilor este alimentatia acida. Contactul frecvent cu dintii a citricelor, lamai, portocale, grapefruit, pot provoca vatamari grave ireversibile, precum eroziunea dintilor.

Cum este greu de tinut la distanta alimentele dulci, cel mai bun mod de a scapa de efectele negative ale zaharului, pe langa periajul zilnic, sunt vizitele de rutina la un stomatolog sau igienist dentar. O curatare profesionala poate avea o multime de beneficii, atat pentru indepartarea placii bacteriene si a tartrului, cat si pentru sanatatea generala a fiecarui dinte in parte.

PlazaDent | Cabinet stomatologic in sector 6

Puteti avea parte de cosnultatii blande, sfaturi avizate si interventii specializate la Plaza Dent, un cabinet stomatologic in sector 6. Tot aici puteti solicita extractie de masea de minte, aparat dentar sau tratamente endododontice. Puteti obtine mai multe detalii sau puteti face programari accesand plazadent.ro!

Cabinet stomatologic in sector 6