Cum se poate alege un aspirator performant

nivel zgomot aspirator

Curatenia generala a intregii locuinte poate reprezenta un proces anevoios si dificil pentru orice gospodina asa ca marii producatori de aparate electrocasnice au tinut cont de acest lucru si au lansat pe piata unele dintre cele mai performante aspiratoare.

Modelele sunt unele dintre cele mai diverse astfel incat sa fie satisfacute necesitatile si nevoile zilnice ale tuturor potentialilor cumparatori.

Pe langa firma producatoare, clientii trebuie sa tina cont si de o serie intreaga de factori astfel incat alegerea finala sa fie una pe deplin multumitoare. In functie de modul de aspirare exista aspiratoare cu sac, fara sac, verticale sau cele cu spalare care curata suprafetele utilizand forta aburului.

Puterea de aspirare este extrem de importanta, in special pentru femeile care trebuie sa aspire o suprafata cat mai mare. Puterea este exprimata in W (wati) si poate porni de la 200-300 in cazul aspiratoarelor mici si poate ajunge pana la 400-500 in cazul celor cu adevarat performante.

In stransa legatura cu puterea de aspirare se gaseste si consumul pe care un astfel de produs electrocasnic il genereaza. Se recomanda achizitionarea unor aparare care se incadreaza in clasa energetica A pentru a beneficia de un cost scazut al facturilor de energie electrica.

Accesoriile incluse in pachet sunt foarte importante, rolul acestora fiind acela de a permite curatarea eficienta a celor mai dificile spatii din locuinta.

Spre exemplu, duzele pentru zone inguste sunt perfecte pentru eliminarea prafului din spatele canapelei sau de sub mobilierul din incapere. Exista inclusiv duze pentru tapiterie care permit curatarea eficienta a canapelelor si indepartarea oricarei urme de mizerie.

Cumparatorii trebuie sa aiba in vedere si capacitatea de colectare atunci cand decid sa isi achizitioneze un anumit model. Cantitatea de praf pe care un aspirator o poate stoca variaza intre 2-6 litri.

Este mai mult decat evident faptul ca intr-o locuinta cu o suprafata mare este nevoie de un aspirator cu o capacitate de colectare cat mai mare pentru a eficientiza lucrurile si pentru a evita golirea recipientului dupa fiecare camera aspirata.

Nu in ultimul rand, nivelul de zgomot produs este un alt criteriu de care cumparatorii trebuie sa tina cont. Aspiratoarele silentioase au un nivel de zgomot de 50-60 dB, in vreme ce aspiratoarele galagioase se incadreaza undeva la 80 dB.