Dispozitive medicale de baie utile persoanelor imobilizate

Persoanele care sufera de anumite dizabilitati locomotorii sau chiar sunt imobilizate la pat au nevoie de o serie de dispozitive medicale care sa le usureze viata si sa le ofere un confort optim, iar scaunul wc de camera este unul dintre cele mai utile astfel de dispozitive. Acesta poate fi utilizat atat pentru ingrijirea bolnavului la domiciliu, cat si intr-o unitate medicala.

Totodata, aceste persoane au nevoie si de alte echipamente medicale pentru baie, o parte dintre cele mai des folosite putand fi gasite pe site-ul MagazinulOrtopedic.ro, unde pacientii cu dizabilitati locomotorii, fie ele temporare sau permanente, isi pot gasi un sprijin in procesul de recuperare si pentru a-si imbunatati viata.

De ce sa utilizeze un scaun wc de camera?

Un astfel de scaun este foarte util persoanelor a caror deplasare este aproape imposibila, iar cu ajutorul acestuia acesti pacienti beneficieaza de un confort si o siguranta mai ridicate, precum si de obtinerea unui anumit grad de independenta.

In plus, un scaun wc de camera este foarte usor de folosit si de asamblat, usor de transportat si de curatat si nu ocupa un spatiu mare pentru depozitare. Siguranta pe care acesta o ofera se datoreaza faptului ca este dotat cu cu spatar si manere, iar cadrul este realizat din otel. Majoritatea acestor tipuri de scaune pot fi adaptate in functie de caracteristicile si inaltimea utilizatorului.

Scaun wc de camera | Cadru ortopedic | MagazinulOrtopedic.ro

scaun wc de camera

Ce alte dispozitive medicale de baie mai sunt utile?

Igiena este cu atat mai importanta la persoanele imobilizate cu cat din cauza timpului indelungat petrecut intr-o singura pozitie poate duce la aparitia unor leziuni,care ulterior se pot infecta. Astfel ca utilizare unor dipozitive medicale speciale pentru baie este extrem de importanta si chiar necesara.

Un astfel de dispozitiv este banca pentru cada, utila atat pacientilor, cat si persoanelor care șe ingrijesc. Aceasta este ergonomica si are dimensiuni reglabile, pentru a putea fi montata pe orice tip de cada.

De asemenea, cadrul de sprijin pentru vasul de toaleta este util, mai ales persoanelor care pot fi transportate fie individual, cu ajutorul unui cadru ortopedic, fi cu ajutorul unui scaun rulant.