Cum sunt privite anunturile „cumpar carti in regim anticariat”?

Tot mai des intalnite in mediul on-line, anunturile de genul „cumpar carti in regim anticariat” sunt inca privite cu scepticism de multi oamenii, acestia necunoscand exact despre ce este vorba si cine se afla in spatele acestor anunturi. Prin urmare, unii dintre cei care raspund anunturilor, o fac numai din curiozitate sau pentru a face farse.

Totusi, Anticariat-Carti.com doreste sa evidentieze acest sector de activitate pe care majoritatea anticariatelor o defasoara, principalul scop al acestora fiind imbogatirea si diversificarea propriului stoc de carti. De aceea, anticarii stau la dispozitia clientilor care doresc sa vanda carti chiar si seara, dupa program, sau in weekend.

De ce sunt privite cu scepticism anunturile „cumpar carti in regim anticariat”?

Din pacate, cultura si, in special cititul, nu sunt activitati considerate foarte importante de multi romani, iar acest lucru se vede. Astfel ca atunci cand dau peste acest gen de anunturi, indiferent cum sunt formulate – de exemplu, cumpar carti in Bucuresti sau cumpar carti vechi – cei pentru care cititul este impus de institutiile de invatamant cred ca sunt, de fapt, o noua forma de inselaciune.

In realitate, insa, aceasta este o metoda de a recicla cartile vechi sau care nu mai sunt interesante pentru posesorii lor si de a le reda acestora o noua viata. In plus, prin intermediul acestui serviciu, anticariatele au salvat multe volume de la distrugere sau de la disparitie.

Cumpar carti in regim anticariat | Cumpar carti vechi | Anticariat-Carti.com

cumpar carti in regim anticariat

De ce ar trebui sa raspunda afirmativ acestor anunturi?

Daca atunci cand intalnesc acest tip de anunturi, acestea trezesc curiozitatea cititorilor, acestia se pot interesa pentru a afla mai multe detalii despre ele – cine se afla in spatele acestor anunturi, care este scopul urmarit de autorii acestora – si, de ce nu, sa raspunda afirmativ acestora, mai ales daca au in biblioteca volume peste care s-a asternut praful sau daca au nevoie de bani.

In schimbul cartilor vandute, anticariatele ofera o anumita suma de bani, care variaza in functie de mai multi factori, precum vechimea carti, editura la care a fost publicata, autorul sau titlul acesteia. In plus, vanzatorii nu trebuie sa depuna nici un efort, echipa anticariatului deplasandu-se pana la adresa acestora pentru a plati si ridica volumele.