Extractie de masea de minte – cand este necesara?

La clinica stomatologica Plaza Dent se efectueaza multe interventii de extractie a maselelor de minte, ceea ce inseamna ca echipa medicala are experienta in acest sens.

extractie de masea de minte

Maselele de minte sunt al treilea set de molari, care apar de obicei in perioada adolescentei tarzii pana la inceputul anilor 20. De-a lungul timpului, maxilarele umane s-au micsorat, lasand putin spatiu pentru acest set suplimentar de dinti, motiv pentru care aparitia lor poate crea disconfort si chiar probleme grave, ceea ce inseamna ca trebuie extrasi. Iata cateva semne care indica faptul ca maselele de minte ar trebui extrase.

Nu toate persoanele experimenteaza dureri si sensibilitati asociate maselelor de minte, insa cand acestea exista, trebuie intervenit. Unul dintre semne este supraaglomerarea, adica dintii care erau candva drepti, incep sa se miste. De aici pot rezulta dinti incalecati, probleme gingivale sau chiar infectii.

Durerea este, de obicei, primul semn ca maselele de minte sunt o problema si situatia lor ar trebui evaluata. Sensibilitatea la alimentele calde sau reci ar putea fi un alt indicator. De asemenea, maselele din vecinatatea celor de minte care incep sa se strice, sa se infecteze sau sa se umfle, reprezinta un alt semn ca este necesara o extractie.

Inlaturarea maselelor de minte este o procedura destul de comuna in acest moment, asa ca orice stomatolog va sti ce are de facut si va pregati pacientul in mod corespunzator.

Dupa procedura de extractie de masea de minte, rana va fi inchisa cu ajutorul suturilor dentare, ceea ce va permite vindecarea corecta. De asemenea, pacientul va primi calmante pentru durere si sfaturi care sa previna umflarea, sangerarea si infectarea.

Extractie de masea de minte | clinica stomatologica Plaza Dent | Plazadent.ro

clinica stomatologica Plaza Dent

Vindecarea dupa orice interventie de extractie dentara poate dura ceva timp. O dieta care consta in alimente moi sau chiar lichide va fi necesara timp de cateva zile pentru a evita presiunea asupra zonei afectate si, implicit, aparitia durerii.

La clinica stomatologica Plaza Dent se efectueaza multe interventii de extractie a maselelor de minte, ceea ce inseamna ca echipa medicala are experienta in acest sens. Daca credeti ca aveti nevoie de o astfel de interventie, puteti accesa Plazadent.ro pentru a face o programare, insa abia dupa o atenta evaluare a situatiei dumneavoastra specifice, se va lua o hotarare in ceea ce va priveste!