Lucruri de facut in Maldive

Maldive

Faimos pentru frumusetea plajelor si a marii, insulele Maldive sunt un paradis pe mare: lagune calme cu ape translucide si calde, pesti multicolori, plaje paradisiace, recife de corali, atrag aproape 800.000 de turisti in fiecare an. Insulele Maldive sunt alcatuite din 1.199 de insule, a caror capitala – Malé – se afla la 600 de kilometri de India si la 755 de kilometri de Sri Lanka.

Un adevarat El Dorado tropical, Insulele Maldive sunt totusi criticate in mod regulat pentru toleranta lor religioasa scazuta si pentru incalcarile drepturilor omului.

  • Malé

In ciuda unei regresii deseori lamentate a drepturilor sociale, insulele Maldive atrag un numar mare de calatori occidentali in cautare de frumusete, plaje idilice si soare tropical. Capitala este cel mai populat oras din tara, cu 142.909 locuitori (2017) – chiar aglomerat – 5,8 km², cu o densitate a populatiei de peste 17.884 locuitori / km². Male este situat pe o insula cu acelasi nume in Kaafu si este centrul politic, cultural, economic si financiar al tarii. Situat la o latitudine de 4 ° nord, clima orasului este ecuatoriala.

In orasul Malé, Muzeul National din Parcul Sultan presupune o vizita obligatorie. Gazduieste colectii din perioada budista si islamica a tarii, cu imbracaminte si bijuterii, arme si tobe. Orasul are multe hoteluri si este situat intre moschei, cu spatii verzi pentru plimbari. Pentru o vizita memoriala, turistii pot merge spre sud-vest la Monumentul Tsunami (2004).

  • Insula Mudhdhoo

Exista un fenomen rar, unic in lume, care poate fi gasit in Maldive, la nord de Male, pe Insula Mudhdhoo: crustaceele mici de pe nisip, se lumineaza la amurg. Vederea plajelor insulei Mudhdhoo este o activitate de neratat in Maldive si destul de neobisnuita! A devenit o atractie turistica majora pe arhipelag datorita unicitatii sale.

  • Atolul Véligandu

Apele turcoaz, calde pe tot parcursul anului, udand nisipul fin si la poalele vegetatiei tropicale luxuriante: insulele Maldive sunt o invitatie de calatorie. Pentru ca turistii sa se bucure de cele mai bune plaje din Maldive, trebuie sa mearga la Véligandu, plaja emblematica a Maldivelor, unde vizitatorii pot dormi cu picioarele intr-o laguna albastra linistita.