Alegerea unei bonete chirurgicale – avantaje si provocari

Alegerea unei bonete chirurgicale de catre cadrele medicale indreptatite sa poarte acest accesoriu nu este dificila si poate aduce numeroase avantaje purtatorilor. Bonetele chirurgicale sunt accesorii indispensabile pentru cadrele medicale care intra in sala de operatii, dar si pentru alte cadre medicale, cum ar fi medicii de specialitate ORL sau medicii dentisti.

Alegerea unei bonete chirurgicale nu este mai putin importanta decat alegerea unei uniforme pentru stomatologie sau a unui halat medical, de aceea cumparatorii trebuie sa puna accent pe confortul si individualitatea lor in calitate de cadre medicale.

Criterii de alegere a unei bonete chirurgicale

Boneta chirurgicala poate fi comandata inclusiv din mediul online, din magazine de specialiatte precum MediFashion.ro, tinand cont de urmatoarele criterii:

  • Culoare – culoarea bonetei chirurgicale trebuie sa fie aceeasi cu cea a uniformei alese, halatului medical sau costumului medical purtat;
  • Material – materialele trebuie sa fie de cea mai buna calitate, antibacteriene, care se usuca rapid si nu isi schimba proprietatile dupa spalare;
  • Forma – forma bonetei chirurgicale trebuie sa se pastreze foarte bine, astfel incat cadrul medical sa nu arate sifonat;
  • Marime – marimea bonetei chirurgicale trebuie sa fie potrivita, sa stea strans pe cap dar sa nu stranga, sa fie bine fixata pentru a nu cadea in timpul operatiilor sau altor proceduri medicale.

Beneficiile bonetei chirurgicale

Boneta chirurgicala aleasa si purtata in mod corespunzator aduce urmatoarele beneficii:

  • Protectie

Bonetele chiurgicale asigura protectia cadrelor medicale, dar si a pacientilor in timpul procedurilor cruciale, cum ar fi interventii chirurgicale, in care orice picatura de transpiratie sau fir de par se pot dovedi fatale;

  • Universalitate

Bonetele chirurgicale sunt unisex, potrivite atat cadrelor medicale barbati, cat si femei.

Bonete chirurgicale | Uniforme pentru stomatologie | MediFashion.ro

bonete chirurgicale

  • Calitate inalta a materialelor

Pentru fabricarea bonetelor chirurgicale se folosesc materiale de inalta calitate cu acoperire antibacteriana, precum bumbac, amestec de bumbac si spandex sau poliester in diverse raporturi.

  • Absorbtia transpiratiei

Practic, acesta este si rolul bonetei chirurgicale, sa nu permita picaturilor de transpiratie sa cada pe pacient in timpul procedurilor. Pentru ca materialele din care sunt realizate bonetele sunt de inalta calitate, acestea lasa pielea sa respire si absorb transpiratia care poate sa apara pe fruntea cadrelor medicale impiedicand accidentele neplacute.