Renault confirma lansarea unui model Dacia electric pentru anul 2022

Dacia electric

Pentru a merge mai departe, in ciuda rezultatelor financiare dezamagitoare, grupul auto Renault anunta in sfarsit lansarea unui model Dacia electric pentru 2022 in Europa, cu buget redus. Si nu este vorba in niciun caz despre o versiune electrica a celei mai bine vandute marcii low-cost, Duster, deoarece in documentul publicat de Renault, viitorul model al producatorului roman este denumit „Dacia Urban City “, subintelegandu-se astfel ca va fi o masina de oras care, fara indoiala, este mai mica in dimensiuni decat Sandero.

Informatii despre noul model Dacia electric
  • Viitoarea Dacia electrica are un motor electric de 33 kW (45 CP și 105 km / h), este alimentata de o baterie litiu-ion de 26,8 kWh, iar raza de actiune este de 271 km (ciclu NEDC), sau chiar 350 km in utilizare urbana (la 60 km / h max). Cifre vor fi insa mai mici pe ciclul de certificare WLTP, care va intra in vigoare de la 1 martie 2020. Bateria are o capacitate medie, suficienta pentru utilizarea urbana. In ceea ce priveste reincarcarea, este nevoie de 30 de minute pentru a recupera 80% din capacitate pe o mufa rapida.
  • In plus, exista posibilitatea ca masina sa fie produsa chiar acolo unde este fabricat modelul K-ZE, adica in China, apoi trimisa in Europa, in loc sa fie produsa in Romania pentru ca toate costurile de productie sunt mult mai mici.
  • Producatorul promite ca acest model va fi „cel mai accesibil model 100% electric de pe piata”. In momentul de fata, cel mai ieftin automobil electric este Skoda Citigo e iV, cu un pret de pornire de 21.200 €. Dacia ar putea fi achizitionata cu 20.000 € , iar cu potentialul bonus de conversie si alte ajutoare locale, pretul ar putea ajunge si la 10.000 €.
  • Noul model va fi prezentat la targul de la Geneva pe 3 martie, apoi va fi expus in perioada 5 – 15 martie. Doritorii pot arunca o privire, pot testa interiorul si pot afla mai multe informatii pentru a-si face o parere despre avantajele achizitionarii sale.