Temperatura ideala a dusului pentru o piele moale, neteda si stralucitoare

Temperatura ideala a dusului

Dusurile lungi si fierbinti nu fac altceva decat sa irite pielea, sa o inroseasca si sa ofere o senzatie de apasare. Pe masura ce lunile reci se instaleaza, pielea uscata si sensibila devine mult mai vulnerabila asa ca femeile trebuie sa gaseasca un echilibru intre un dus reconfortant si mentinerea sanatatii pielii.

De ce nu sunt recomandate dusurile cu apa fierbinte?

Conform dermatologilor evitarea temperaturilor fierbinti este importanta, deoarece acestea pot compromite bariera de hidratare a pielii, ceea ce afecteaza aspectul, senzatia si sanatatea generala a pielii. Bariera pielii este alcatuita din proteine si uleiuri care impiedica evaporarea apei din piele, protejand-o astfel de lumea exterioara. Aceasta este una dintre primele linii de aparare impotriva infectiilor si a poluarii.

Apa fierbinte este iritanta pentru suprafata pielii in mai multe moduri. Aceasta provoaca o inflamatie care poate duce la intreruperea barierei normale a pielii. In plus, astfel de temperaturi ridicate ale apei pot spala si uleiurile naturale ale pielii, care sunt atat de importante pentru retinerea umiditatii.

Pe masura ce temperaturile exterioare se racesc, umiditatea se evapora din aer, incurajand inclusiv evaporarea umiditatii de la suprafata pielii. Vantul rece usuca si mai mult pielea ceea ce bineinteles, creeaza o enigma: cu cat este mai frig afara, cu atat oamenii simt nevoia unui dus mai cald. In ciuda faptului ca, dusurile foarte fierbinti sunt mai populare iarna, cand oamenii incearca sa contracareze senzatia de frig, atunci cand se combina aerul rece si uscat de afara cu apa fierbinte din dusuri, bariera pielii se slabeste si astfel se obtine o piele mai uscata si mai putin neteda.

O rutina de curatare adecvata este la fel de importanta ca si temperatura dusului atunci cand vine vorba de o piele sanatoasa si hidratata. Curatarea cu un sapun aspru poate usca pielea, indepartand uleiurile naturale si bacteriile sanatoase fiind nevoie de produse ce contin acizi grasi. Acestea spala eficient sebumul si murdaria, dar au un pH ridicat, intre 9 si 10, care este mult mai mare decat pH-ul natural al pielii, care se situeaza in jurul valorii de 5,4.