Tipuri de roti pentru scaune rulante

Asadar, oricand aveti nevoie de un carucior rulant bun, nu ezitati sa va adresati echipei de la Magazinul Ortopedic pentru a primi lamuriri cu privire la ceea ce va intereseaza!

carucior rulant

La fel ca si in cazul autoturismelor, singurele componente ale scaunelor cu rotile care ating solul sunt rotile. Exista trei tipuri de roti utilizate pentru scaunele rulante si fiecare este folosita pentru un scop diferit. Fiecare tip de roata permite persoanelor sa foloseasca scaunul cu rotile pe diferite tipuri de pardoseala care pot varia de la podea din lemn de esenta tare la trotuare sau nisipul de pe plaja. Fiecare tip de roata este diferit si din acest motiv utilizatorii trebuie sa stie ce au nevoie in functie de zona in care urmeaza sa foloseasca dispozitivul rulant.

Primul si cel mai obisnuit tip de roti pentru scaune cu rotile sunt cele fabricate din cauciuc, destinat in principal utilizarii in interior, deoarece este mai usor de propulsat pe suprafete dure. Acest tip de roata este cel mai bun in opinia multor oameni, dar si cel mai frecvent folosit, pentru scaunele cu propulsie manuala, deoarece nu necesita intretinere. Cu toate acestea, daca sunt folosite pe suprafete accidentate, acestea nu amortizeaza socurile, facand deplasarea foarte incomoda.

Cel de-al doilea tip de roti sunt cele pneumatice care se pot dezumfla daca sunt perforate. Acestea ofera plimbari confortabile deoarece, spre deosebire de rotile solide, cele pneumatice absorb socurile. Rotile pneumatice necesita cea mai mare atentie dintre toate cele disponibile, doarece presiunea aerului trebuie verificata in mod regulat.

Al treilea tip de roti este denumit si ”flat free”, adica se aseamana rotilor pneumatice, dar in loc sa aiba un tub interior plin cu aer, sunt umplute cu cauciuc sau spuma semisolida. Acest tip de roata trebuie inlocuit odata ce firele devin subtiri, astfel incat scaunul rulant sa poata fi folosit in mod eficient pe orice tip de pardoseala. Aceste roti sunt foarte populare deoarece ofera o calatorie fara probleme si fara prea multa intretinere.

Cautati un carucior rulant bun?

carucior rulant

In magazinul online www.magazinulortopedic.ro gasiti o multime de scaune rulante cu diverse tipuri de roti. Asadar, oricand aveti nevoie de un carucior rulant bun, nu ezitati sa va adresati echipei de la Magazinul Ortopedic pentru a primi lamuriri cu privire la ceea ce va intereseaza!