Patru motive pentru  a vinde carti in anticariat

Persoanele care au nevoie de ceva mai mult spatiu in casa sau care simt nevoia sa faca o schimbare, iar biblioteca ocupa un spatiu prea mare, pot vinde cartile unui anticariat, moment in care le va fi mult mai usor sa reorganizeze spatiul.

carti in anticariat

Unicul principiu care sta la baza functionarii unui anticariat consta in comercializarea de carti vechi sau noi, care provin de la proprietarul original, persoanelor care vor cartile respective, pe care nu le mai pot gasi in librarii sau pe care doresc sa le cumpere la un pret mai mic.

Tot ce trebuie sa faca persoanele interesate sa vanda carti unui anticariat si care locuiesc in capitala este sa tasteze pe Googlecumpar carti din Bucuresti” sau “ cumpar carti pentru anticariat” si vor gasi rapid un anticariat care nu ii va dezamagi: www.anticariat-carti.com .

Motive pentru a vinde carti in anticariat

carti in anticariat

Exista mai multe motive pentru care o persoana poate opta pentru vanzarea de carti unui anticariat:

  1. Pentru a crea un circuit al cartilor

Banii obtinuti in urma vanzarii de carti pot fi investiti in alte carti noi si, asa, placerea de a citi nu va mai reprezenta un efort din punct de vedere financiar. Odata ce o carte a fost citita, ajunge pe unul din rafturile bibliotecii, unde va ramane pentru mult timp sau chiar pentru totdeauna, fara sa mai fie deschisa. Prin vanzarea cartilor vechi se poate face loc pentru cartile noi, in timp ce alti iubitori de lectura pot profita de cartile pe care persoana respectiva le vinde, cumparandu-le dintr-un anticariat online.

  1. Cartile vechi sunt achizitionate de catre anticariat de la domiciliul clientului

Tinand cont de numarul de volume vandute de o persoana, anticariatul poate aloca o echipa care sa se prezinte si sa ridice cartile, gratis, moment in care se va face si evaluarea acestora. Vanzarea de carti vechi se va face astfel prompt si cu mare seriozitate, iar plata poate sa fie facuta pe loc.

  1. Este usor de gasit un anticariat care cumpara carti

Toti cei interesati sa vanda volume vechi intr-un anticariat, trebuie doar sa scrie pe internet, cumpar carti pentru anticariat, iar rezultatele primite ca raspuns vor fi suficient de sugestive pentru a se gasi mai multi cumparatori doar in primele pagini. O idee foarte buna pentru ca volumele sa fie valorificate bine, consta in intocmirea unei liste care sa includa toate cartile din biblioteca care urmeaza sa fie vandute. Aceasta lista va fi transmisa anticariatului, dupa care urmeaza discutia cu specialistii. Un anticariat poate oferi toate sfaturile necesare unei persoane care vinde carti.

  1. Eliminarea stocurilor de carti vechi

Persoanele care au nevoie de ceva mai mult spatiu in casa sau care simt nevoia sa faca o schimbare, iar biblioteca ocupa un spatiu prea mare, pot vinde cartile unui anticariat, moment in care le va fi mult mai usor sa reorganizeze spatiul. De asemenea, cei care au dubluri in colectii diferite ar putea sa le vanda. Pot pastra colectia care le place cel mai mult si pot vinde restul, chiar si cartile desperecheate (un singur volum dintr-o serie). Cartile vechi, cu pagini ingalbenite isi pot gasi imediat drumul spre anticariat.