Totul despre radiatoarele din otel

calorifer din otel

Multi oameni ezita intre ce fel de calorifere si radiatoare sa aleaga, in functie de material. Sa aleaga radiatoare din otel, din aluminiu sau chiar din fonta? Fiecare tip are propriile avantaje si dezavantaje, dar cu toate acestea, cele mai populare sunt caloriferele din aluminiu si cele din otel.

Desi caloriferele din aluminiu se incalzesc mai repede, cele din otel incalzesc rapid camera si mentin temperatura mai mult timp. Totusi, care sunt motivele pentru care sa se aleaga un radiator din otel in detrimentul unuia din aluminiu?

De ce sa se aleaga un radiator din otel?

Un radiator din otel ocupa putin spatiu. Un radiator din otel are pereti metalici subtiri si, prin urmare, este mult mai usor de instalat si de transportat. Radiatorul din otel are, de asemenea, un bun raport calitate-pret, in comparatie cu toate celelalte radiatoare din fonta sau aluminiu.

Desi performanta sa energetica este mai mica decat cea a radiatoarelor din fonta, de exemplu, un astfel de calorifer poate fi luat in considerare pentru incaperi mici, care trebuie incalzite rapid, cum ar fi baia. De aceea, o gama larga de calorifere de baie din otel este disponibila in magazinul online eCalorifere.ro.

In general, un sistem de incalzire din otel ar trebui sa fie utilizat in mod ideal in incaperi foarte bine izolate. Principalul motiv este inertia sa redusa. Cu alte cuvinte, odata ce radiatorul este oprit, temperatura radiatorului scade rapid.

Radiatoare din otel | calorifer din otel | eCalorifere.ro

Radiatoare din otel

Care sunt diferitele tipuri de radiatoare din otel?

Exista 2 tipuri de radiatoare orizontale din otel: radiatorul electric din otel si radiatorul din otel cu apa calda.

Cu toate ca un calorifer electric din otel poate fi conectat direct la o sursa de alimentare electrica si permite instalarea unui termostat pe fiecare radiator, pentru a seta cu usurinta temperatura dorita in fiecare camera, un calorifer din otel care functioneaza cu apa calda trebuie conectat la o centrala termica.

Spre deosebire de un radiator electric cu convectie sau de un radiator cu inertie, radiatoarele de otel orizontale sau verticale produc o caldura blanda pentru un confort termic mai bun.