Acte necesare pentru ITP autobuze in 2021

ITP microbuze in sector 5

Procedura pe care o presupune un ITP pentru autobuze in sector 5 este destul de simpla si se desfasoara rapid, cu ajutorul inspectorilor experimentati. Pentru ca soferii sa respecte toate termenele impuse de autoritati, ei trebuie sa tina cont de cateva aspecte, precum vechimea masinii sau tipul acesteia.

Inspectia tehnica periodica este obligatorie pentru soferii din Romania. Ei pot sa treaca de inspectie sau nu, in functie de starea tehnica a masinii. Inspectorii permit sa circule pe drumul public doar masinilor care nu reprezinta un pericol pentru oameni sau mediul inconjurator.

Statiile ITP, asa cum este si BetaITP.ro, ofera soferilor un termen de 30 de zile in care pot repara toate defectiunile identificate, fiind nevoie sa revina ulterior pentru o alta verificare. Cu toate acestea, este recomandata o vizita intr-un service autorizat inaintea ITP-ului, pentru ca soferii sa se asigure ca starea tehnica a masinii este una favorabila.

Lista documentelor pentru un ITP autobuze din sector 5

Soferii care se indreapta catre unitatea ITP din sectorul 5 trebuie sa fie pregatiti cu cateva documente care dovedesc identitatea lor si a masinilor. Concret, este vorba despre urmatoarele acte:

  • carte de identitate sofer;
  • talon masina: original sau autorizatie de circulatie provizorie;
  • polita RCA;
  • CIV (carte de identitate autovehicul).

Exista si exceptii, iar una dintre acestea este un proprietar persoana juridica, anume o companie de leasing. Atunci sunt acceptate copiile de pe cartea de identitate a autovehiculului, cu conditia ca aceasta sa prezinte stampila aferenta proprietarului, impreuna cu insemnarea „conform cu originalul”.

ITP pentru autobuze in sector 5 | ITP microbuze in sector 5 | BetaITP.ro

 ITP pentru autobuze in sector 5

Cat costa inspectia tehnica periodica?

Pretul poate varia, in functie de tipul masinii. Cu exactitate, costurile se verifica contactand direct sectia ITP pe care soferul o prefera. In general, costurile pornesc de la 120 RON si pot depasi 150 RON. Este bine de stiut ca suma este mica, facand o comparatie cu costurile pe care autoritatile le percep pentru amenzi in cazul in care ITP-ul este expirat.

Inspectia tehnica trebuie facuta in functie de vechimea autobuzului/ microbuzului, precum si de de tipul sau. Un ITP microbuze in sector 5 este refacut la fiecare 6 luni, fiind vorba despre o masina destinata transportului de persoana cu mai mult de 8 locuri.