Nebulizatoarele, prietenii de nadejde din orice locuinta

Tehnica medicala

Atunci cand boala respiratorie se instaleaza, este nevoie de un dispozitiv care sa actioneze rapid. In ultimii ani, nebulizatoarele au castigat teren ca instrumente pentru administrarea tratamentelor in cazul bolilor respiratorii, mai ales datorita faptului ca pot fi folosite foarte usor la domiciliu. Acestea sunt dispozitive medicale care transforma medicamentul lichid in vapori ce pot fi inhalati. Aerosolii actioneaza local, facand ca tratamentul sa fie mai rapid si mai eficient decat solutiile clasice.

Modul de utilizare al nebulizatoarelor este similar pentru aproape toate aparatele: solutiile prescrise de medic sunt introduse foarte ușor in recipientul special, iar inhalarea se face doar dupa o simpla apasare de buton. La acelasi aparat se pot atasa atat masti pentru copii, cat si masti pentru adulti.

Pe site-ul Med-tehnica.ro se pot alege atat nebulizatoare care folosesc tehnologia cu compresor, cu ultrasunete sau cu sita metalica, in functie de preferintele si de nevoile fiecaruia.

Avantajele nebulizatoarelor

Avantajele utilizarii nebulizatoarelor sunt de luat in seama: ușurința utilizarii, eficiența tratamentului, sunt acceptate rapid și de copii, care pot primi tratamentul sub forma de joaca, sunt ușor de curatat si de sterilizat, iar pacientii pot primi tratamentul din orice pozitie: stand la calculator, la televizor, intinsi in pat etc.

Nebulizatoare | Med-tehnica.ro

nebulizatoare

Chiar daca, poate, primul contact al copiilor cu un astfel de aparat poate fi o provocare, dupa cateva sedinte de aerosoli se pot chiar „imprieteni” cu el. Parintii ii pot ajuta rasfoindu-le o carte ilustrata sau spunandu-le cat de importanta este administrarea aerosolilor pentru a se simti bine.

Dezvoltarea tehnologiilor in domeniu, din ultimii ani, au facut ca nebulizatoarele sa devina din ce in ce mai silentioase, facandu-le astfel mai practice: pot fi luate in calatorii, pot fi folosite la locul de munca sau oriunde este nevoie de ele. Daca se mai ia in calcul si faptul ca aceste dispozitive pot fi curatate si dezinfectate foarte usor, prin fierbere sau prin utilizarea dezinfectantelor lichide, cu siguranta nebulizatoarele devin rapid un prieten de nadejde in orice locuinta.