Avantajele si dezavantajele pe care le prezinta dieta Dukan

Regimul alimentar nu este insa lipsit de riscuri pentru sanatate iar cele mai multe dintre acestea se reflecta asupra organismului pe termen lung

dieta Dukan

Una din cele mai cunoscute si mai controversate diete din intreaga lume este dieta Dukan. Aceasta este cea mai potrivita alegere a persoanelor care doresc sa slabeasca rapid, eficient si sa nu mai puna la loc imediat. Dieta Dukan elimina orice efect de yo-yo daca este tinuta asa cum trebuie. Regimul alimentar nu este insa lipsit de riscuri pentru sanatate iar cele mai multe dintre acestea se reflecta asupra organismului pe termen lung.

Ce este dieta Dukan si de ce ar trebui sa o tii sau nu?

Dieta Dukan este inventata in urma cu cateva zeci de decenii ca si solutie impotriva obezitatii de catre Pierre Dukan. Dieta se bazeaza exclusiv pe consumul de oua, carne si lactate si eliminarea sau limitarea consumului de preparate ce contin carbohidrati.

Avantajele dietei includ faptul ca ajuta persoanele sa slabeasca si sa previna obezitatea, sa previna diabetul, hipertensiunea, riscul de infarct si de atac cerebral, o dieta in care kilogramele dispar extrem de rapid. In faza de atac, in primele zece zile, se poate elimina cate un kilogram pe zi, daca persoanele sunt extrem de motivate si rezista tentatiilor culinare.

In plus, nu mai este necesar ca persoanele sa tina evidenta caloriilor si portiilor de mancare, pentru ca inventatorul dietei s-a gandit si la acest lucru. Dieta este gandita sa devina un stil de viata si sa functioneze pe termen lung si este usor de urmat, pentru ca se bazeaza pe alimente de zi cu zi.

Mai mult decat atat, in cura Dukan este permis cate un mic rasfat si este un regim adresat gurmanzilor. Dieta poate creste nivelul de colesterol, oboseala, schimbarile de dispozitie, migrenele, poate determina aparitia constipatiei si a gutei si poate determina aparitia de deficiente nutritive indeosebi in faza de atac care este extrem de restrictiva, in care legumele si fructele sunt interzise complet si sunt recomandate asadar suplimente alimentare pentru a suplini carentele respective.

Cura Dukan nu este indicata vegetarienilor, femeilor insarcinate si celor cu probleme renale si hepatice.