Cand este recomandata o extractie masea pentru tratamentul ortodontic

Pentru un zambet frumos, fara defecte, pentru ca pacientii sa se bucure de mai multa incredere in sine, este nevoie uneori de sacrificii, iar aceste sacrificii pot presupune o extractie masea pentru realizarea tratamentului ortodontic. De multe ori, dintii naturali sunt prea inghesuiti, sunt incalecati si incorect aliniati, ceea ce inseamna ca si pacientii sunt complexati si isi doresc un zambet elegant si frumos.

In plus, orice inghesuire dentara este un factor de risc pentru aparitia cariilor si a problemelor gingivale sau parodontale. Pentru ca medicii specialisti sa isi poata exercita serviciile asa cum trebuie, extractia dentara este parte a tratamentului ortodontic, fie ca este vorba de molarul de minte sau de oricare alta masea.

In ce conditii au pacientii nevoie de o extractie masea pentru tratamentul ortodontic

In primul rand, inainte de a propune extractia unei masele, medicul ortodont din cadrul unui cabinet stomatologic din sector 2 va examina pacientul si ii va propune acestuia un set de radiografii, pentru a decide daca este sau nu necesara aceasta procedura. Fiecare plan de tratament este individual si se alcatuieste in functie de problemele si de situatia fiecarui pacient in parte, fiind diferit de la caz la caz.

In cazul pacientilor tineri, spre exemplu, nu este atat de des indicata extractia dentara pentru realizarea tratamentului ortodontic, sustin specialistii CabinetStomatologicSector2.ro. Cu cat varsta este mai inaintata, este din ce in ce mai greu pentru specialisti sa creeze un spatiu pentru a alinia dintii, de aceea este necesara extractia unuia sau mai multor dinti pentru a crea spatiul necesara. Procedura nu este dureroasa, nu apar complicatii si nici nu afecteaza in vreun fel sanatatea pacientului, decat in sens pozitiv, la terminarea tratamentului.

Extractie masea | Cabinet stomatologic din sector 2 | CabinetStomatologicSector2.ro

extractie masea

Extractia molarului de minte este de cele mai multe ori recomandata pentru pacientii care au molarul de minte inclus sau nu prevenind migrarea dintilor in diferite locuri pe arcada. Procedura este de regula efectuata de catre un medic chirurg, nu dureaza mult, iar timpul de vindecare este extrem de scurt.

In ultima perioada, medicii specialisti chiar dezbat aceasta problema, daca este sau nu nevoie de extractia unui dinte sau a unei masele pentru a realiza tratamentul ortodontic, iar parerile sunt impartite. In cele mai multe cazuri, problemele pot fi rezolvate si fara aceasta procedura, in cazul in care varsta nu este una inaintata.