Motive turistice in Cambodgia

Cambodgia
Templele Angkor

O calatorie in Asia de Sud-Est este incompleta fara o vizita in Cambodgia. Aceasta tara incredibila adaposteste unele dintre cele mai bune obiective si atractii din lume, inclusiv templele maiestuoase din Angkor, care atrag peste 2 milioane de turisti in fiecare an. Beneficiul de a fi aici, o zi intreaga este ca turistii pot face un tur,de la rasarit pana la apus” al principalelor atractii ale templului.

Palatul Regal din Cambodgia

In Cambodgia sunt multe de vazut si de facut, deci poate fi o provocare pentru vizitatori sa decida exact ce sa vada si sa faca intr-un interval de timp limitat. Una dintre recomandarile ghidului turistic este vizionarea Palatului Regal, casa regelui Cambodgiei. In partea de sud a palatului se afla  Pagoda de Argint care prezinta renumitul templu regal Wat Preah Keo. Aceasta pagoda este o alta atractie turistica renumita pentru decorarea ornamentala si pentru comorile sale nationale adapostite in interior.

Orasul Kratie

Daca turistii ar dori sa petreaca mai mult timp in Cambodgia, atunci ar trebui sa viziteze orasul Kratie. Este vorba despre o plimbare cu autobuzul de 8 ore de la Phnom Penh, deci nu este usor de facut, dar merita mult efortul si pot petrece cu usurinta cateva zile aici.

Kratie este cel mai cunoscut pentru calatoriile sale cu barca, pentru a vedea minunatii delfini, Irrawaddy. Aceste frumoase animale inoata in apa dulce a Mekong-ului, dar acum sunt din pacate pe cale de disparitie. Vazandu-i de aproape, in habitatul lor natural, in apele acestui rau, turistii vor trai o experienta magica.

Banlung, provincia Ratanakiri

Daca turistii se vor indrepta spre Sen Monorom, ghidul turistic le recomanda sa faca o scurta calatorie spre Banlung, in provincia Ratanakiri. Banlung este o alta locatie plina de viata in estul salbatic, cu o piata centrala minunata si un lac pe care turistii trebuie neaparat sa-l vada. Cea mai cunoscuta atractie a acesteia este Lacul Yeak Laom – un lac de cratere vechi de 700.000 de ani, care este considerat sacru.

Piata Rusa

La sfarsitul zilei, turistii se pot indrepta catre Piata Rusa pentru a explora complexitatea unui labirint, incarcat de tarabe cu haine si mancare stradala. Atmosfera merita experimentata, deoarece simturile celor prezenti, vor fi trezite de culorile si mirosurile a tot ceea ce este de vanzare.