Cum ii poate ajuta un scaun cu rotile pe pacientii imobilizati la pat

carucior rulant

Din pacate, exista din ce in ce mai multe cazuri de pacienti tineri care raman imobilizati la pat si sunt nevoiti sa foloseasca un scaun cu rotile pe care il pot achizitiona de pe site-ul Magazinulortopedic.ro. Conform statisticilor, cei mai multi raman imobilizati in urma unui accident auto, dar si in urma unei interventii chirurgicale esuate sau a unei afectiuni foarte grave. In afara de modificarile fizice pe care le resimt acesti pacienti si de dureri, de imposibilitatea de a face actiunile pe care le faceau inainte, apare si anxietatea, depresia, starile psihologice neplacute, neputinta, necesitatea de a fi sprijiniti.

Stari psihologice prin care trec pacientii in scaun cu rotile

Pacientii imobilizati la pat care sunt nevoiti sa se deplaseze intr-un carucior rulant sunt cei mai vulnerabili din punct de vedere fizic, dar si psihic. Conform studiilor, acesti bolnavi imobilizati la pat sufera de depresie, de anxietate, iar comportamentul si emotiile sunt modificate fata de cele pe care le afisa inainte de tragedie. Emotiile sunt foarte puternice, lacrimile nu pot fi stapanite, pacientii sufera de depresie, ostilitate, agitatie, unii pot manifesta rezistenta fizica sau verbala si pot sa refuze sa fie manevrati de catre ingrijitori, membrii familiei sau kinetoterapeuti.

Dupa cateva luni in care se obisnuiesc cu situatia in care se afla sau in care incep sa vada imbunatatiri ale starii de sanatate, pacientii incep sa isi modifice in mod semnificativ comportamentul, sa isi stapaneasca reticenta si sa isi tina emotiile in frau. Foarte important pentru ca pacientii sa treaca cu brio peste aceasta perioada este si atitudinea ingrijitorilor sau membrilor familiei.

Scaun cu rotile | carucior rulant | Magazinulortopedic.ro

scaun cu rotile

Acestia trebuie sa manifeste mult calm, rabdare, intelegere, empatie si compasiune fata de pacienti, sa nu tipe la ei, sa nu le adanceasca starea de depresie, sa nu le reproseze faptul ca ii ingrijeste, sa nu ii faca sa se simta prost, sa nu ii bruscheze si sa nu ii jigneasca. Acestia trebuie sa fie in permanenta pregatiti pentru evenimente neasteptate, in care pacientii incearca sa se dea jos din pat si cad, in care incearca sa se ridice din scaunul cu rotile si se lovesc, in care arunca cu diferite obiecte in ingrijitori sau refuza sa manance sau sa se imbrace, sa poarte scutece pentru adulti sau aduca injurii.

Fara doar si poate, aceasta perioada de imobilizare la pat si in scaunul cu rotile este pentru pacienti foarte dificila, dar poate fi trecuta cu brio cu mult sprijin din partea ingrijitorilor.