Motive pentru care acestia isi vand volumele, conform experientei unor cumparatori de carti vechi

Anticariat-Carti.com

Pentru ca nu se poate stabili un profil exact al celor care decid sa isi vanda cartile vechi prin intermediul serviciilor asigurate de catre cumparatori de carti vechi cu experienta ce reprezinta anticariatul https://cumparcarti.ro, acestia pot face o clasificare a vanzatorilor, conform motivelor pe care le au pentru a-si vinde colectia de carti.

Asadar, vanzatorii de carti vechi pot fi cei de ocazie, mostenitorii, cei care isi renoveaza locuinta, cei care au urgenta nevoie de bani, dar si persoanele care isi fac un obicei din a vinde cartile vechi pe care le au si pe care le strang de la prieteni sau de la rude. Atat persoanele fizice, cat si persoanele juridice sunt acceptate de catre specialistii in achizitii de carti pentru a-si expune volumele pe care doresc sa le vanda.

Clasificarea vanzatorilor de carti bazata pe opiniile si experienta acumulata de cumparatori carti vechi

Clasificarea vanzatorilor de carti nu este simpla, insa este necesara. In urma experientei obtinute dupa atatia ani de munca, dupa atat de multe case vizitate, atat de multe carti cumparate, specialistii care reprezinta anticariatul ce se ocupa cu achizitionarea cartilor pot clasifica vanzatorii in mai multe categorii.

In primul rand, este categoria vanzatorilor de ocazie, vanzatori care vad cat de multe volume s-au acumulat in biblioteca, volume a caror utilitate nu o mai regasesc in viata de zi cu zi. Acesti vanzatori iau legatura cu specialistii pentru a le face o evaluare prompta, rapida si gratuita si pentru a le oferi un pret bun pe cartile din biblioteca o singura data sau periodic, atunci cand se strang foarte multe volume.

Exista si categoria de vanzatori de carti denumiti “mostenitori”, adica cei care au primit ca si mostenire o intreaga lada plina cu volume vechi, volume pe care le-au gasit in podul casei bunicilor sau in beci. Aceste volume pot fi transformate rapid in bani prin simpla chemare a specialistilor la domiciliu.

Cumparatori de carti vechi | achizitii de carti | Cumparcarti.ro

cumparatori de carti vechi

Mai sunt si vanzatorii care au in plan renovarea locuintei sau chiar mutarea din locuinta. Aceasta mutare sau renovare prespune automat si schimbarea bibliotecii, iar o data cu biblioteca se vand si volumele foarte vechi, volumele care nu mai sunt de folos, care acumuleaza atat de mult praf, incarca aspectul camerei si participa negativ la Feng-shui-ul locuintei.

Nu in ultimul rand, exista si categoria vanzatorilor activi, a celor care au inteles ca pot face bani frumosi atat pe cartile lor, cat si pe cartile celorlalti si se ofera sa isi ajute rudele sau prietenii in mod constant sa scape de volumele din biblioteca lor.