Ce arbusti fructiferi plantezi primavara si cum?

arbusti fructiferi

Primavara este anotimpul in care natura prinde viata, in care oamenii fac lucrari de intretinere si de plantare, anotimpul in care gospodarii cultiva arbusti fructiferi, in care taie pomii fructiferi, ingrijesc florile si pun in pamant seminte si rasaduri. Tot primavara este momentul perfect in care pamantul este pregatit pentru culturile de vara. Conteaza foarte mult cat de blanda a fost iarna si cat de timpurie este primavara, ce temperaturi sunt si cata umezeala este in sol, precum si ce temperatura este in atmosfera. Pentru ca plantarea arbustilor fructiferi sa fie un succes, este necesar ca temperatura sa nu scada sub 3 grade noaptea si sa nu fie mai mica de 10 grade Celsius ziua.

Arbusti fructiferi necesari in orice gospodarie

Pentru a planta arbusti fructiferi care sa fie roditori si de fructele carora sa se poata bucura toti membrii familiei, fie ca sunt consumate proaspete, fie ca se fac gemuri, compoturi, dulceata, sirop sau se congeleaza, este important ca gospodarii sa aleaga mur, zmeur, afin, catina, coacaz, soc si agris. Acestia sunt principalii arbusti fructiferi care pot fi plantati intr-o curte.

Fiecare specie are o serie de reguli specifice, insa in principiu toate se planteaza si se intretin la fel. depinde la fiecare specie in parte ce nevoie are de lumina, de soare, de apa. Zmeurul si murul, spre exemplu, sunt doua specii foarte usor adaptabile la orice conditii, iar placerea de a avea in jurul casei astfel de tufe este foarte mare.

Plantele sunt rustice, pot fi cultivate in alei, pe langa garduri, dar si in cultura compacta si produc fructe proaspete pe tot parcursul verii, pana in octombrie. Pentru a planta arbustii fructiferi de orice fel, este important ca locurile sa fie bine luminate, sa aiba umezeala, insa acestia nu suporta stagnarile de apa. Dupa plantare, se uda din abundenta inclusiv in perioadele in care florile leaga rod.

Nu in ultimul rand, cei care doresc sa planteze arbusti fructiferi primavara trebuie sa aleaga arbusti altoit din soiurile cele mai productive si mai rezistente si sa ii planteze la adancime de 30-50 cm si la o distanta de 50 cm unii de altii.