Ce este o lampa UV bactericida? Cu ce scop se utilizeaza?

tehnica medicala

De la an la an, in domeniul medical continua sa-si faca aparitia numeroase inovatii care mai de care mai moderne, fiecare dintre acestea avand rolul de a duce la obtinerea unor rezultate cat mai benefice pentru pacient. Prin urmare, nu este de mirare ca tot mai multe obiecte care erau utilizate, initial, doar in domeniul medical, au ajuns sa fie folosite si in locuintele oamenilor de rand.

Un exemplu, in acest caz, este dat de asa-numita lampa UV bactericida. Aceasta poate fi utilizata, dupa cum a fost mentionat, atat de medici cat si de oameni de rand, calitatile ei fiind cat se poate de avantajoase.

Ce este o lampa UV bactericida?

In linii generale, este vorba despre o lampa electrica, ce poate produce o lumina cu radiatii ultraviolete. Aceasta poate distruge, la nivel de baza, legaturile de ADN. Ca urmare, virusurile, bacteriile si protozoarele vor fi neutralizate.

In termeni practici, lampile sunt folosite, atat pentru a steriliza spatiul de lucru, cat si ca instrumente utilizate in cadrul laboratoarelor si facilitatilor medicale. De asemenea, aparatura mai poate fi utilizata pentru a produce particulele de ozon, folosite in procesul de dezinfectare a apei. Prin urmare, ele pot fi intalnite in dotarea anumitor acvarii sau a unor bai termale.

Lampa UV bactericida | tehnica medicala | Med-Tehnica.ro

Lampa UV bactericida

O astfel de lampa poate fi utilizata si in viata de zi cu zi?

Studiile realizate arata ca o astfel de lampa poate ajunge sa-si gaseasca utilitate si in randurile locuintelor persoanelor obisnuite. Pentru cei care sunt interesati sa intre in posesia unui astfel de dispozitiv, o gama larga de produse poate fi achizitionata de la Med-Tehnica.ro. Acest fapt se datoreaza motivului ca lumina UV produsa poate aduce cateva beneficii considerabile:

  1. Dezinfectie garantata

Lumina poate fi utilizata pentru a dezinfecta locurile esentiale, unde o persoana poate petrece mult timp (de ex. biroul de lucru sau masa de bucatarie).

  1. Calitate mai buna a aerului

Prin utilizarea acesteia, reziduurile biologice din aer vor fi indepartate. Acest aspect poate fi benefic pentru persoanele care sufera de astm, alergii sau dureri ocazionale ale ochilor si capului. Dupa cum se poate observa, aceasta tehnica medicala este cat se poate de apreciata.

In concluzie, acestea sunt principalele informatii care trebuie luate la cunostinta.