Ce trebuie sa stii atunci cand cumperi o hota?

hota

Fiecare utilizator va avea nevoi, optiuni si prioritati diferite atunci cand isi va alege hota. In acest articol sunt evidentiati cei mai importanti factori de care trebuie sa se tina cont, pentru ca achizitia sa fie una reusita.

  • Dimensiune

Pentru majoritatea tipurilor de hota, dimensiunea trebuie determinata in functie de zona blatului de bucatarie sau de dimensiunea aragazului. Astfel, fiecare particula eliberata in aer in timpul gatitului va fi absorbita si nu va fi transportata liber prin bucatarie.

De asemenea, conductele de aer care sunt instalate pe unele modele necesita spatiu suplimentar. De aceea proprietarul trebuie sa masoare bine locul in care se va instala hota pentru o potrivire perfecta.

  • Putere

Cu cat o hota este mai puternica, cu atat va functiona mai eficient. Daca se gateste des, cu siguranta va trebui aleasa o hota cu evacuare si putere buna. Daca se alege un model care nu este suficient de puternic, hota nu va putea evacua eficient aerul si o parte din el va ramane in bucatarie. Regula de baza aici este cu cat mai multa putere – cu atat mai bine.

Modelele cu filtre, fara evacuare necesita intretinere si curatare regulata. Dar cand este momentul pentru asta? Unele dintre modelele moderne de pe piata sunt echipate cu un indicator luminos care aminteste cand trebuie schimbat filtru. Insa aceste hote nu vor avea aceeasi putere ca cele cu evacuare.

  • Zgomot

Cele mai multe hote ieftine sunt zgomotoase, cel putin la cea mai mare treapta. Modelele noi si cele mai moderne se remarca insa printr-un proces de lucru mai silentios. Insa unii utilizatori se plang de zgomotul ridicat intalnit la unele modele. Din pacate, este important de retinut ca nici cele mai silentioase tipuri de pe piata nu sunt complet tacute.

Daca persoanele interesate au ocazia sa viziteze un magazin cu astfel de echipamente, pot auzi exact cat de mult zgomot face fiecare dintre modele si pot alege in consecinta.