Cele mai bune plaje din Corsica

Corsica

De la pietre pretioase ascunse si ape de culoare turcoaz, pana la fructe de mare delicioase, litoralul corsic din sudul Frantei este luxuriant. Corsica se bucura de epitetul „Insula frumusetii” din motive bine cunoscute – este o insula cu paduri abundente, munti, rauri, si plaje.

Prin urmare, indiferent daca persoanele interesate sunt in cautarea unui mic golf salbatic sau a unei plaje mari cu apa turcoaz, Corsica este destinatia perfecta pentru cei care doresc o experienta uimitoare pe plaja fara a merge prea departe. Iata cateva dintre cele mai bune plaje din Corsica:

  • Plage de Saint François, Ajaccio

Aceasta este fabuloasa plaja urbana din Ajaccio situata in centrul orasului. Multe restaurante si cafenele, un teren de esplanada de-a lungul Sfantului Francois – acest loc este adesea ocupat cu vizitatori si localnici care sunt la plimbare. Punctul culminant din St. Francois este accesul usor la Ajaccio, ceea ce il face locatia ideala pentru a lua o pauza dupa o zi plina de activitati pe plaja.

  • Plaja Stagnone, Calcatoggio

Cu un taxi sau cu masina, spre plaja Stagnone – este o plimbare frumoasa spre nord de Ajaccio, prin muntii de coasta, prin sate pitoresti si drumuri intortocheate. Aceasta este una dintre cele mai frumoase plaje din Corsica, cu nisip fin si alb si mai multe facilitati, inclusiv parasailing si jetskiing.

  • Calanques de Piana, Piana

Calanques de Piana nu este cu adevarat o plaja, dar unele dintre cele mai spectaculoase peisaje de coasta pe care vizitatorii le vor vedea in Marea Mediterana sunt aici, cum ar fi Calanques de Piana, un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO aflat la nord de Ajaccio.

Vizitarea acestui loc necesita o calatorie de o zi intreaga din Ajaccio, dar merita cu siguranta. Drumul de aici este ingust si miscator, iar privelistile sunt fermecatoare.

  • Plaja de la Viva

In nord, cea mai mare intindere de plaja este Plaja de la Viva si se mandreste cu orice ar putea avea nevoie turistii, de la sporturi nautice la sezlonguri si baruri pe plaja. Mergand mai spre sud si mai aproape de Pointe de Porticco sunt plaje corsicane mai retrase.