Culori comune pentru uniforme medicale

Orice doriti in materie de echipamente medicale, veti gasi in magazinul MediFashion, iar preturile sunt intotdeauna corecte.

Daca lucrati intr-un spital, intr-o clinica sau in alta unitate de ingrijire medicala, cel mai probabil purtati o uniforma medicala pentru ca este confortabila, convenabila si usor de curatat. In ciuda popularitatii si utilitatii lor, uniformele nu au fost intotdeauna obligatorii in spitale. La inceput, halatele erau albe, insa cu timpul au ajuns sa aiba orice culoare, ba chiar sa aiba si proprietati antimicrobiene.

Inainte de inventarea uniformelor, profesionistii din domeniul medical lucrau in haine de strada. Uniformele medicale au fost folosite pentru prima oara in secolul XX in incercarea de a proteja medicii si asistentele. In curand, s-a impus purtarea scruburilor la intreg personalul spitalelor, de la medici si asistente pana la operatori ai curateniei. La inceput, toate uniformele erau albe pentru a fi o declaratie a curateniei insa, s-a descoperit ca aceasta culoare in combinatie cu luminile refelctoarelor din blocurile operatorii, erau nocive pentru ochii chirurgilor. Din acel moment, au inceput sa apara uniforme in mai multe culori, cum ar fi albastru, verde sau chiar mov.

Acum, uniformele medicale sunt compuse dintr-o tunica cu maneca scurta si gat in forma de V, dar si pantaloni comozi. Mai exista si halate si jachete cu maneci lungi pentru sectiile in care este mai racoare. Uniformele sunt cusute din materiale textile fabricate din diferite tipuri de bumbac, poliester sau blenduri din diferite alte materiale. Exista chiar si scrub-uri facute din amestecuri de spandex sau raion, dar acestea nu sunt la fel de comune.

Daca puteti alege uniforme de aproape orice culoare imaginabila, exista cateva lucruri de luat in considerare atunci cand alegeti o anumita culoare. Anumite culori, cum ar fi rosu, pot fi prea intense si pot inspira pacientilor neliniste si teama de sange. Culoarea alba este greu de pastrat curata si, prin urmare, este impracticabila in unele sectii spitalicesti. Uniformele kaki pot arata ca si costumatia puscariasilor, iar cele portocalii pot fi prea vesele in unele situatii.

Halat medical colorat | medifashion.ro

halat medical colorat

Cele mai comune culori pentru uniforme medicale sunt verde, albastru regal, gri si violet, insa multi dintre specialisti poarta si nuante de roz sau maro. Angajatii din sectiile de pediatrie poarta uniforme medicale Disney cu diverse imprimeuri pentru a-i inveseli pe micii pacienti. Accesati medifashion.ro si veti gasi diverse tipuri de halat medical colorat, dar si bonete si saboti. Orice doriti in materie de echipamente medicale, veti gasi in magazinul MediFashion, iar preturile sunt intotdeauna corecte.