Cum sa scapi de o buturuga de copac?

buturuga de copac

Dupa taierea unui copac, mai ramane buturuga si radacinile care trebuie indepartate. Pentru a face acest lucru pot fi folosite diferite metode si anume:

Prima tehnica pentru a scapa de o buturuga de copac este scoaterea sa din pamant.

Cel mai simplu mod este sa se inchirieze echipamente profesionale sau sa se apeleze la o firma specializata in astfel de servicii. De cele mai multe ori aceasta este o alternativa destul de costisitoare. In plus, manipularea acestor dispozitive necesita cunostinte si abilitati pentru a evita calcarea pe celelalte plante situate in jurul butucului.

Pentru a proteja plantele si alte paturi de flori din vecinatate, se poate lua in considerare si o „taiere”, operatie constand in taierea buturugii in bucati mici. Aceste aschii de lemn pot fi apoi imprastiate pe pamant, devenind humus in timp.

Tratamentul chimic al tulpinii

Tratamentul chimic consta in devitalizarea tulpinii, impiedicand-o sa poata „creste din nou”. Se utilizeaza o solutie chimica speciala esentiala pentru devitalizarea ciotului de copac, in general sulfat de amoniu sau clorat de sodiu. Procesul de devitalizare va dura cateva luni inainte ca tulpina sa moara.

De retinut ca numai profesionistii sunt autorizati sa utilizeze aceste substante chimice extrem de periculoase si daunatoare sanatatii si mediului. Intr-adevar, trebuie urmata o procedura riguroasa, precum si masuri de precautie pentru utilizare (purtarea manusilor, ochelarilor de protectie, masca).

Tratamente organice

Exista mai multe tehnici ecologice pentru a scapa de un butuc de copac. Pentru devitalizarea tulpinii, este posibil sa se apeleze la produse naturale. In loc sa se foloseasca substante chimice in gaurile pe suprafata butucului, se poate pune doar usturoi sau sare grosiera in ele.

De asemenea, se poate arde buturuga de copac. Insa aceasta operatiune trebuie efectuata intr-un climat uscat. In timp ce butucul arde, se recomanda sa existe intotdeauna apa la indemana, in caz de incendiu.

Odata ce portiunea aeriana a butucului s-a transformat in scrum, restul poate fi acoperit cu vegetatie umeda, astfel incat radacinile sa se calcineze incet.