Importanta regenerarii filtrului de particule intr-un service auto

Reglementarile din ultimii ani presupun ca masinile cu motor Diesel sa fie dotate cu sisteme care sa combata poluarea sau cu filtre de particule. De la adoptarea normei de poluare Euro 4, motoarele Diesel au cel putin un filtru de particule ce trebuie regenerat in cadrul unei locatii specializate, cum este de exemplu Nord Garage – service auto din Baneasa.

Gazele toxice eliminate de motoarele Diesel din trecut s-au dovedit a fi foarte toxice pentru corpul uman. Fenomenul de incalzire globala este foarte periculos si luat in considerare de catre expertii la nivel mondial. Filtrele de particule, prescurtate DPF ajuta la protejarea mediului inconjurator si a stratului de ozon, de aceea este important sa fie foarte bine intretinut.

Ce este filtrul de particule DPF?

Filtrul de particule DPF este un sistem care are rolul de a filtra gazele de evacuare a unui motor Diesel care functioneaza in mod asemanator cu un catalizator normal ce echipeaza motoarele pe benzina. DPF-ul are rolul de a retine particulele sub forma de cenusa si are o eficienta foarte mare pentru ca poate retine pana la 85% din gazele nocive eliminate de motor.

Modul de functionare al unui filtru de particule este extrem de simplu, masinile echipate cu un astfel de dispozitiv nu vor scoate fum negru pe evacuare deoarece toate particulele de cenusa raman in acel filtru.

Service auto autorizat | Service auto din Baneasa | NordGarage.ro

service auto din Baneasa

Tipuri de filtre de particule

Exista pe piata doua tipuri de filtre de particule, cele de unica folosinta care se schimba o data la 130000 de kilometri si cele care au functia de regenerare automata, care rezista mai mult timp si necesita interventia specialistilor.

Ce presupune regenerarea filtrului de particule

Regenerare filtrului de particule al masinii presupune arderea particulelor stocate in acesta. Daca regenerarea nu se realizeaza la un anumit numar de kilometri,rege cantitatea ce cenusa poate depasi pragul critic si va fi nevoie de interventia specialistilor unui service auto autorizat cum este NordGarage.ro . Aceasta regenerare presupune arderea acelei cenusi si a funinginei in filtru si face parte din oferta serviciilor de diagnoza auto.